Centre Cultural Castellut

20 anys recordant Enric Valor: Homenatge en València 2

20 anys recordant Enric Valor: Homenatge en València

20 anys recordant Enric Valor: Homenatge en València 3

Enric Valor i Vives (Castalla, 22 d’agost de 1911 – València, 13 de gener de 2000) fa vint anys que ens deixà. L’escriptor i gramàtic castellut serà recordat i homenatjat de manera especial el proper dissabte 18 de gener en el 20é aniversari, a la ciutat de València, en el 20é aniversari del  seu traspàs.

Valor, des de finals dels anys 70 del segle passat va rebre molts homenatges i reconeixements, cal destacar els diversos actes que li dedicà la seua localitat natal —Castalla—,  els Premis de les Lletres Valencianes i Catalanes i els cinc Doctor Honoris Causa de les universitats de València,  Illes Balears, Jaume I de Castelló, d’Alacant i Politècnica de València.

Després de mort, a més de continuar rebent homenatges i donar noms a vies públiques, centres cultural i educatius, premis literaris, etc. va ser proclamat Escriptor de l’Any per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (2010-11) i, des del 2011, a iniciativa del Centre Cultural Castellut i l’Ateneu Cultural Republicà, de Petrer, amb la col·laboració de moltes altres entitats, se celebra l’Alba de Valor ascendint tots els 22 d’agost a l’Alt de Guisop, a la serra del Maigmó. En l’àmbit acadèmic, la Universitat d’Alacant creà el 2016 la Càtedra Enric Valor que du a terme una intensa activitat de divulgació i promoció de l’obra de l’escriptor i totes aquelles activitats culturals, literàries i acadèmiques que incideixen en les diverses facetes on excel·lí l’escriptor castellut.

En aquest 20é aniversari del traspàs d’Enric Valor, diverses entitats del Migjorn valencià volem homenatjar l’autor de les Rondalles Valencianes a la mateixa ciutat on va viure la major part de la seua vida i on realitzà tota la seua tasca literària, lingüística i cultura: València.

Per a la qual cosa, convoquem totes i tots els ciutadans valencians, i de la resta del domini lingüístic, perquè assistisquen als diversos actes que hem programat per a aquesta jornada.

-A les 11 del matí farem un senzill homenatge floral al cementeri de València on reposen les seues despulles

-A les 12:30, a la seu històrica de la Universitat de València – Estudi General (carrer de la Nau, 2), hi haurà un acte acadèmic a l’Aula Magna en record d’Enric Valor

-A les 12:30, a la cafeteria de l’Octubre, Centre de Cultura Contemporània (C/ Sant Ferran, 12, de València), dinar

-A les 16:00, a la sala d’actes de l’Octubre, CCC, «Un habitatge per a l’eternitat: espectacle i jocs valorians”, a càrrec de Numen Teatre

Les entitats organitzadores posen a l’abast dels qui vulguin assistir-hi un autobús per anar i tornar a València. Preu: 12 €.

Itinerari i aturades:

-Eixida des d’Elx: 08:00 h.

-Petrer: 08:30 h.

-Castalla: 09:00 h.

-Alcoi: 09:30 h.

L’autobús i el dinar es podran reservar als telèfons:

653312976, 609617351 0 629884871

(ABANS DEL 16/01/2020)

 

Centre Cultural Castellut

Ateneu Cultural Republicà de Petrer