Les rutes del Centre: Rambla Gavarnera – Ibi (L’Alcoià) 10.1.15

1 Les Rutes del Centre Rambla Gavarnera

Passades les festes, tornem a la “marxeta”. Diumenge 10, ens vam dirigir a la Canal, entre Ibi i Alcoi, on vam començar una suau ruta, en descens, per dins de la rambla Gavarnera –roser bord-. Tota la ruta està esguitada de freqüents fonts, encara que algunes ja no tenen aigua, com la dels Capitans i la dels Garcia. A l’altura del mas de l’Ermita vam iniciar la caminada, primerament per un espai ample i molt poblat de carrasques, pins, coscolles… Aplegats a l’altura del mas del Sopalmo, vam rodejar la tanca, observant les escultures que Antoni Miró té escampades pel seu tros – en aquesta finca hi ha la font del mateix nom- . Continuem i prompte apleguem a un curiós paratge, amb un gran túnel natural fet per l’erosió de l’aigua, espectacular. A trossos el camí es complica una miqueta per l’abundant vegetació, però res que no es puga superar amb tranquil•litat. Més avant, altre túnel similar a l’anterior –curiós fenòmen- i la rambla s’eixampla. Els tradicionals masos i les recents casetes voregen tot el recorregut. Poc més avall apleguem a la font de la Devesa, amb aigua abundant, abeurador, un llavadoret i un espai arregladet per descansar, de fet és un lloc molt visitat per la gent d’Ibi. Allí a la vora fem un descanset i recuperem forces.

3 Les Rutes del Centre Rambla Gavarnera
Reprenem la ruta per una zona molt humanitzada, estem prop del nucli; prompte ens trobem la font de la Pileta, que en realitat en són tres, la primera està cercada, té un alcavó i una gran bassa que proporciona abundant aigua a una zona d’horta ben treballada; la segona té un llavadoret i la tercera està més avall. Seguim baixant, encara que hi ha un tros d’impossible accés que evitem per un camí pròxim. Passem a l’altre costat de l’autovia –espai aprofitat per fer alguns grafitis més o menys artístics- i prompte ens enfilem per dins de la rambla, ara molt afectada ja pels residus de la veïna Ibi, en este tros desaigua el riu de les Caixes, la boca de les pluvials,… això comporta que multitud de restes de “civilització” emmerden aquest tros que, com deia Xavi Castillo “açò, bonic bonic, no és…”, encara que posats a conéixer la Foia de Castalla, hem de conéixer alguns paratges no massa recomanables –podria fer més l’ajuntament d’Ibi?, segur que sí!- Doncs a reivindicar una zona verda habilitada per caminar per dins de la rambla!

2 Les Rutes del Centre Rambla Gavarnera
Finalment eixim a la font Negra on, ací sí, han habilitat un espai perquè la gent puga passar una agradable estona, amb uns arbres magnífics i una font amb abundant aigua.
Ja coneixem una altre tros de la nostra Foia que, fins ara , ens era desconegut.

Fins la pròxima, al Racó del Duc –preciós paratge-!

 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos