Centre Cultural Castellut

Primers actes en homenatge a Ovidi 2

Primers actes en homenatge a Ovidi

El proppassat divendres 15 de gener, a la Casa de Cultura de Castalla, es va encetar l’homenatge a Ovidi Montllor (“Ovidi, 20 anys de vacances”) amb dos actes quasi simultanis: la presentación de l’exposició “Ovidi popular” i la presentació, tot seguit, del llibre de Jordi Tormo Ovidi Montllor, un obrer de la paraula (Sembra Llibres).

Jordi Tormo Homenatge Ovidi Montllor Castalla 2016

L’exposició recull els quadres que el seu amic, el pintor alcoià de projecció internacional Antoni Miró, va dedicar a Ovidi; els quals estaran exposats a la Casa de Cultura fins el 24 de gener, i que poden ser adquirits pel públic visitant. Es va aprofitar la presentació de l’exposició per dedicar unes paraules d’elogi i de reconeixement a eixe gran artista i eixa gran persona que fou l’Ovidi.

A continuació, davant el nombrós públic assistent, Jordi Tormo va parlar del seu llibre. Una obra que s’endinsa per les diferents facetes d’aquest treballador de la cultura que fou l’Ovidi: actor de teatre, de cinema i cantautor. Si bé dedica una especial atenció a la poesia, ja que Ovidi va deixar escrits vora quatre-cents poemes i, a més a més, una gran part de la seua activitat com a cantautor va estar dedicada a musicar poemes d’autors com Joan Salvat-Papasseit, Pere Quart, Joan Fuster, Blai Bonet i, especialment, Vicent Andrés Estellés.

L’autor també contà algunes anècdotes divertides que tenien com a protagonista un Ovidi amb un sentit de l’humor excepcional.

Tot plegat, una nit i uns actes inoblidables per als assistents i per al CCC.

 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos