Centre Cultural Castellut

Les Rutes del Centre: L’Alt de la Barcella (les Talaes) – Onil (FdC 26) 13.12.15

1 Rutes Centre Alt Barcella Talaes Onil

Per acabar el present trimestre vam fer la ruta que fa 26 per la Foia de Castalla –la idea és recórrer tota la nostra subcomarca ben a fons, per això cada trimestre posem alguna FdC (Foia de Castalla)-, a l’Alt de la Barcella, Les Talaes com diuen en Onil o Alt de la Fenessosa.

Vam eixir de la part alta d’Onil, pel barranc de l’Escalera; primer amb frescoreta i prompte amb els cossos calents, vam anar pujant decidits cap amunt. La restaurada casa de l’Escalera va quedar a la nostra dreta, també la Font de la Carrasca; després la senda es suavitza una miqueta i apleguem a la Fandoma, en estat ruïnós, només l’aljub que van recuperar els amics del Centre Excursionista Colivenc està en bones condicions. Seguim pel camí fins un encreuament, ens decantem a la dreta i pugem a l’alt de la Creu, on hi ha una vista magnífica, encara que hui no és el millor dia, per la falta de visibilitat. Allí, al solet, peguem un mos.

3 Rutes Centre Alt Barcella Talaes Onil

Continuem endavant i agafem una senda que va recorrent tota la cresta que fa de divisòria entre Banyeres i Onil, concretament entre la foieta de La Mata i la canal on estan les cases de Lluna. Apleguem al capdamunt i allí a la vora tenim un bon exemple del que no és la religió: una creu descomunal de formigó que no li pega ni en cola al lloc on està –contaminació religiosa- Tenim una vista magnífica de Banyeres i de La Foia de Castalla des d’ací.

2 Rutes Centre Alt Barcella Talaes Onil

Comencem ara la baixada fins Galindo, finca molt ben restaurada – recordem el pou de neu que tenia la casa darrere i que, en bones condicions com estava, va ser enderrocat impunement pels propietaris ja fa un grapat d’anys- Seguim per la pista i l’Ombria, altra casa restaurada, es queda a la nostra esquerra; també un barranquet amb alguns exemplars de roure valencià –gal•ler- Passem per darrere dels Planets, finca amb una bona quadra de cavalls. Més avant, el maset de Cantó, molt arregladet, el Collao i finalment, l’Escalera altra vegada.
Una volta de quasi cinc hores, amb un bon desnivell i unes bones vistes, que ens va deixar ben satisfets.

Bones Festes!!!
I un bon 2016, ple de muntanya, aventura i coneixences!!!

 

 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos