Les rutes del Centre: La Vall de la Casella – Alzira (Ribera Alta) 25.1.15

Alzira

Passats ja els dies més durs de fred, per ara, un diumenge esplèndid ens va acompanyar per aquest racó del País Valencià tan bonic; serres espectaculars –més de 600m de desnivell, Alzira està a 14msnm- amb un gran contrast de paisatges: verd intens dels tarongers, vegetació espessa a les ombries, la plana de la Ribera Baixa, amb els arrossars mig inundats en aquesta època, l’Albufera, Cullera, Sueca, el Xúquer, un llistat llarguíssim de pobles,… ens van omplir els ulls de bellesa i de sensacions intenses.

Alzira

Vam començar a caminar al bar de La Casella, on després dinàrem; costera amunt, primer per pista, després per senda, amb la impressionant serra de Les Agulles a la nostra dreta i la Ribera Alta a l’esquena. Pugem a poc a poc fins l’Ouet, un petit refugi des d’on les vistes són espectaculars cap a l’altra vessant de la serra, la Ribera Baixa sencera, l’Horta, amb la ciutat de València presidint, l’Albufera, etc

Alzira

Baixem un poc i ens adrecem a la cova de La Galera, que ens va sorprendre a tots per la seua magnitud i les seues formacions –bastant degradades-. Retornem una part del camí i després de travessar una dolina, ens enfilem amunt cap al cim de la serra, l’alt de La Ratlla, els 625m del qual ens proporcionen una esplèndida panoràmica de 360º: des del Penyagolosa, al Caroig, Montcabrer, les Talaes, el Benicadell, Montdúber… a més a més de tota la costa des del Montgó fins la serra d’Irta, tot un espectacle inacabable. Mamprenem la baixada per una empinada senda que ens du fins la pista primera d’aquell matí, per la qual tornem fins el bar on havíem reservat el dinar. Una passejada per les muralles àrabs d’Alzira i el casc antic va completar un perfecte diumenge de muntanya que no oblidarem fàcilment.

Entrada1

 

 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos