Les Rutes del Centre: Casa el Pouet-Minetes de Plata-Quitranera

  DSCN9102

Diumenge 11, després de les salutacions de rigor, ens vam dirigir cap a la casa El Pouet. Vam començar a caminar pels terrers posteriors a esta, que ens van sorprendre per la seua magnitud i pel seu abandó –quan deixen de fer-se les extraccions crec que s’ha de reposar el paisatge, no?-; algú no ha fet els seus deures, i allò és terme de Biar.

DSCN9083

Vam anar remuntant un barranquet en el que prompte vam trobar les antigues Minetes de Plata, dues de les tres que ens havien dit que n’hi havia; impressiona pensar que fa segles es puguera traure l’argentí mineral d’allí…; vam continuar pujant fins la caseta de Sixto, amb unes vistes precioses cap a Saix i la seua vall.

DSCN9101

Una vegada reposades les forces, vam continuar en direcció al Port de Biar i el barranquet de La Quitranera, per dins del qual vam anar baixant. Les voltes que hem passat per la carretera i no l’havíem fet per dins! El vam deixar per arrimar-nos a la Font de la Quitranera, que trau un xorro d’aigua considerable per a l’època en què estem.

DSCN9129

Vam seguir cap als Masets, un enderrocat quan van arreglar la carretera i l’altre en estat d’abandó total, quina llàstima! D’allí cap a la casa El Pouet, amb la seua preciosa ermiteta. La celebració d’un aniversari destacat va completar un matí molt agradable per un altre racó de La Foia.

 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos