Centre Cultural Castellut

D’Estellés a Valor,“De mà en mà” 2

D’Estellés a Valor,“De mà en mà”

De mà en mà

Dissabte, 31 de gener, amb el Saló d’Actes de la Casa de Cultura quasi ple, vam poder gaudir de la poesia d’Estellés i d’algun text d’Enric Valor de la mà de Borja Penalba i Francesc Anyó amb l’espectacle que nosaltres vam suggerir que, a Castalla, s’anomenara D’Estellés a Valor, “De mà en mà”.

Van començar llegint Enric Valor, entre altres textos unes cartes creuades amb Joan Fuster, desconegudes per a nosaltres, que ens van transportar a una època en què la marginalitat de la nostra cultura era el tret predominant, els obscurs anys cinquanta.

Borja Penalba

Seguidament, ja amb el públic guanyat, van fer un repàs poètic a l’obra d’Estellés. Poemes integrats en cançons de Lluís Llach, Mª del Mar Bonet, recitats esplèndidament per Francesc Anyó uns, cantats per Borja Penalba altres, sempre acompanyats de manera esplèndida per la guitarra d’aquest últim. La poesia de la quotidianeïtat ens va aplegar a tots. Asseguts a la vora d’una taula, amb una botella de vi, pa, oli, pimentons,… o plantats, van anar passant els poemes d’Estellés, amb el públic totalment encantat amb el clima que van saber crear, amb confidències, anècdotes i succeïts, com un homenatge a Lou Reed, per la seua partida i perquè havia recitat a Estellés en els Estats Units. Alguns moments van ser especialment emotius, com quan vam passar les imatges del concert d’Ovidi Montllor el 27 de març de 1.993, organitzat per nosaltres, al mateix lloc on estàvem, en el moment en què se li comunicava que Estellés havia faltat.
Tot plegat una nit imborrable. A continuació més de 60 persones vam continuar la vetlada sopant, recitant i vivint amb normalitat la cultura del nostre País.

“Una nit com aquesta em reconcilia amb el meu País”, em va dir una companya al sopar. I és que, si tots posem una miqueta de la nostra part, les coses poden anar molt millor. Des del Centre ho intentem.
Salutacions i fins la pròxima Nit Estellés.

Ja podeu gaudir del recital als nostres vídeos, en aquest mateix web.
Febrer 2015

Els amics de Diània TV han elaborat una bonica crònica de l’acte que us convidem a visitar: http://www.diania.tv/noticies/la-poesia-destelles-reviu-a-la-casa-de-cultura-de-castalla-de-la-ma-de-borja-penalba-i-francesc-anyo

 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos