Les rutes del Centre: Els Canalons – Racó de St. Bonaventura – Alcoi 14.6.15

1 Els Canalons Racó de Bonaventura Alcoi Centre Cultural Castellut

Diumenge 14, vam començar l’itinerari a Batoi, al costat d’una monumental morera que a tots ens va dur a la ment la barrabassada que s’està produint al nostre poble amb altres arbres d’aquesta espècie aquests mateixos dies.

Direcció al Pont de les Set Llunes, vam passar per davall seu i vam aplegar al Racó de St. Bonaventura, paratge que està preparat per al gaudi d’excursionistes i on s’aboca el riu Polop després de salvar un estret sense pas a peu. Vam recórrer els diferents salts i tolls del lloc i vam agafar la senda que salva l’estret abans mencionat i que ens condueix al llit del riu en la seua part superior. Una exuberant vegetació de ribera ens acompanya, sempre vora riu, amb abundant aigua corrent pel seu llit després d’alguna pluja de la setmana anterior. Alguns passos delicats, però sense massa complicació, estan equipats amb cadenes que faciliten el pas per a quasi tots els públics. És sorprenent un paratge així per aquestes terres tan necessitades d’aigua; les distintes tonalitats de verds ens criden l’atenció. De sobte, tenim una agradable trobada, un company habitual –MB- baixa en sentit contrari acompanyant uns amics; després de presentacions i una xarradeta, prosseguim el camí i prompte apleguem als Canalons, unes formacions rocoses que s’alcen a la vora del riu i que criden l’atenció per la seua verticalitat. Parem allí una estoneta a pegar un mosset.

3 Els Canalons Racó de Bonaventura Alcoi Centre Cultural Castellut

Seguidament continuem remuntant el llit del riu fins trobar una senda que vé de la Font Roja –coincideix amb el GR7- i remunta cap a Barxell, direcció que agafem. Pugem fins el castell que, per fi, estan rehabilitant i, després de observar-lo per fora, agafem una senda que ens du per dins del bosc fins el mateix Salt, emplaçament espectacular sobre la Foia d’Alcoi on es produeix una cascada espectacular en temps de pluges generoses; no és el cas d’avui.

2 Els Canalons Racó de Bonaventura Alcoi Centre Cultural Castellut

Iniciem una pronunciada baixada que ens du a la via verda del tren, per la qual ens dirigim cap a l’inici de la ruta, Batoi, on apleguem després de travessar un túnel. Avui diumenge hi ha mercadet i una Fireta del reciclatge, amb un ambient molt animat pels caminants i la gent pel mercat. Fins ací l’excursió d’avui.

 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos