Centre Cultural Castellut

Les rutes del Centre: Cabeço Gros - La Blasca 21.9.14

Les rutes del Centre: Cabeço Gros – La Blasca 21.9.14

Les rutes del Centre:  Cabeço Gros - La Blasca 21.9.14

Després del parèntesi estiuenc, diumenge 21, una altra vegada ens vam trobar els companys del grup de muntanyisme. Guiats pel company J.L. vam començar la ruta a l’altura de casa Marco, en la carretera de Biar a Banyeres. Prompte el camí va anar empinant-se; ens vam desviar breument per veure uns alcavons actualment secs, com és natural, degut a la prolongada sequera que ens castiga; vam continuar la pronunciada pujada fins un coll que ens proporcionava vistes a la canal del Pinar de Camús. D’allí, a la dreta, vam pujar al Cabeço Gros, des d’on vam gaudir d’una espectacular visió de la Vall de Beneixama, preciosa, tota ella cultivada. Afortunadament el cel estava cobert i no apretava la calor.

Vistes des de La Blasca

Vam tornar a baixar i vam continuar cap a la penya de La Blasca; la vegetació donava mostres evidents de la falta d’aigua, fins i tot les coscolles estaven secalloses. A poc a poc vam anar acostant-nos al cim, des del que vam contemplar un dels paisatges més ben conservats de les nostres comarques, els masos, els cultius, una capa vegetal enorme, i el rocam majestuós des d’on contemplàvem la panoràmica, ja a tocar ja de Banyeres.
La tornada la vam fer parcialment per on havíem vingut, enfilant després cap al barranc de l’Extremera, per conéixer així un altre racó d’aquesta preciosa serra.

No va estar gens de mal per començar la temporada!

 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos