Les Rutes del Centre: El Puntal – 5.10.14

Pou de neu

Diumenge 5, després d’unes quantes arruixades la serra té una cara nova: plantetes assedegades recobren la verdor –increïble com són d’agraïdes-, tolls pels camins, rastres d’animals, ambient net i pur, blanura a les fondalades, un sol potent que la desfa, en resum, una natura viva i preciosa que recobra part de la seua normalitat.

Entrada1

Partim del Carrascar, on s’ha fet una gran tasca de repoblament amb molta diversitat d’espècies; malauradament la sequera no ha permés l’èxit en molts casos. Passem pel pou de neu, nou de trinca, totalment rehabilitat, i seguim per tota l’ombria del Carrascar, per un camí idílic en un moment immillorable, després de les pluges. Veiem al fons el nostre destí, El Puntal, ja en terme de Saix, al qual abraça amistosament una boira baixa.

El Puntal

A la nostra esquerra, un dels trossos del nostre terme més bonics i poblats. Anem perdent altura i ens fiquem dins de la boira, quedant-nos sense referents visuals, la qual cosa ens produeix certa incertesa, ja que la ruta de hui és, en part, serra a través i requereix de l’ajut de la vista. Optem per pegar un mos i donar-li un poc de temps al sol perquè la desfaça; l’encertem plenament i a poc a poc va diluint-se. Trobem un enfilador que ens du a la carena de la serra i d’allí al cim és un moment. La vista ens reconforta, cap a llevant l’ombria del Carrascar, cap al nord tota la vall que baixa fins a Saix i al ponent aquest poble les penyes de Cabrera; un preciós i estratègic emplaçament!

Font del llop

Fem una baixada una mica exigent, ja que no hi ha senda, està empinat i a trossos banyat, però prompte apleguem a uns bancals i, després de travessar unes rambles, eixim al camí que ens durà, no sense esforçar-nos, sempre costera amunt, a la Font del Llop, on ens sorprén agradablement veure que la font xorra, un filet que ens és suficient per omplir les cantimplores, recuperar forces un moment i seguir l’ascensió, Torreta, Carrascaret, fins els vehicles.
Poques maneres hi ha de passar un matí de diumenge millor!

 

 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos