Centre Cultural Castellut

Conferències del CCC

Memòria del Centre: Conferències (1)

Conferències del CCC

Com comentàvem fa unes entrades, intentarem anar recuperant la Memòria del Centre Cultural Castellut, a poc a poc.

Les conferències sempre han estat una de les activitats que, amb més regularitat hem vingut organitzant. La pluralitat dels temes així com la qualitat dels conferenciants demostren que la cultura és un arbre amb infinitat de branques i que la nostra llengua és tan vàlida com la que més per parlar de qualsevol tema.

En aquesta primera entrega tenim una bona mostra d’eixa pluralitat: els àrabs al País Valencià, la democràcia, la sexualitat i el control de natalitat, la cultura rural i urbana, l’objecció de consciència, el camp valencià, el fonamentalisme al Mediterrani, l’avantguardisme a la fotografia, així com l’apropament a diversos personatges històrics o de les lletres com Mercé Rodoreda, Lluís Vives i el Tirant lo Blanc.

Modernitat i Vigència del Tirant Lo BlancConferències del CCC

Pel que respecta als conferenciants, ben segur que coneixereu la majoria: Joan Francesc Mira, Agustín García Calvo, Míkel de Epalza, Rafael Alemany, Francesc Blay, Enric Balaguer, José Mª Tortosa, el nostre company Enric Mira, José Navarro, Rafael Crespo i Ernest Blasco, professors d’universitat, d’institut, sindicalistes i representats de moviments cívics.

Quin gust haver pogut gaudir d’aquests mestres! Una llàstima que no puguem localitzar amb exactitud l’any de realització de cadascuna d’elles; en aquells moments semblava “evident” l’any en què es feien, però ara no ho tenim tan clar.

Continuarem amb altres lliuraments.

Salutacions!
Centre Cultural Castellut – setembre 2.014

 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos