Centre Cultural Castellut

Les Rutes del Centre: Els Plans – Rentonar - Benifallim (Alcoià) 31.10.21 2

Les Rutes del Centre: Els Plans – Rentonar – Benifallim (Alcoià) 31.10.21

Amb el canvi d’hora, avancem ½ hora l’eixida per aprofitar millor el matí i ens dirigim a Benifallim, ens desviem cap a La Torre de les Maçanes i prompte deixem els cotxes.

Comencem a caminar per un camí recentment arreglat que amb les pluges dels dies anteriors està molt enfangat. A les nostres esquenes queda la serra d’El Rentonar, esplèndida i plena de colors tardorencs. Deixem La Moleta a l’esquerra i prompte el camí esdevé senda; anem pujant per una rica ombria fins que enllacem amb la senda carenera que ve des d’Alcoi. Continua la pujada constant i delicada perquè la roca està mullada; hem d’anar alerta. Per fi apleguem al cim d’Els Plans, amb un vent gelat que fa que busquem un recés per esmorzar. La visibilitat és magnífica i veiem la costa per una banda i la nostra Foia i tot l’interior per l’altra, amb totes les serralades ben reconeixibles. Casualment, ens trobem amb un amic colivenc que havia anat pel seu compte i fem la xerradeta.

Plans Rentonar Benifallim

Continuem, ara en descens, cap al pou de neu del Rentonar, que sorprén per la seua gran capacitat i que es troba encara en bastant bon estat de conservació, despertant la nostra admiració. Seguim, ara mantenint el nivell, en direcció al port de Benifallim, i passem pel campament Cumbres Alegres (es pot ser més coent?) de caràcter privat. Eixim a la carretera i de seguida ens desviem a l’esquerra per un camí que puja fins a la caseta del tio Ximo, amb una fonteta, una basseta i alguns bancalets cultivats. D’allà agafem una senda que travessa tota l’ombria i que ens regala una pluja de colors que ens meravella, aquest és el motiu d’haver programat aquesta ruta en aquestes dates. Els colors i la vegetació ens recorden molt a l’ombria de la Font Roja. Una preciositat. La senda ens fa acabar la marxa baixant per uns marges, trotant i corrent.

Recuperem els cotxes i encara fem una aturadeta per fer alguna foto de Benifallim i el seu castell amb la Serrella com a teló de fons.

Una passada de matí!!

Powered by Wikiloc