Centre Cultural Castellut

II Jornades “Enric Valor a l’escola” 2

II Jornades “Enric Valor a l’escola”

II Jornades “Enric Valor a l’escola” 3

Aquestes segones jornades tenien un doble l’al·licient, d’una part servien de marc al lliurament del XXII Premi de Novel·la “Enric Valor”, de l’altra els assistents prèviament matriculats obtenien un curs de formació de 20 hores (7 presencials i 13 a distància). Formació coordinada i reconeguda per la UA (Joan Borja) i pel CEFIRE (Josep Escolano i Carme Carbó).

Les Jornades es van realitzar en dues sessions, una divendres 17 de març, i l’altra el dia del lliurament del Premi de Novel·la, dimarts 21 de març.

La primera sessió va comptar amb més assistència. Després de l’acte de recepció dels assistents i el lliurament de materials, els representants de les institucions i associacions organitzadores i col·laboradores van participar tot inaugurant les Jornades.

Els professors i escriptors Ivan Carbonell i Jordi Raül Verdú les van iniciar, fent una interessant presentació de materials educatius sobre les rondalles de Valor. Després d’un xiquetet descans, era el torn dels docents Daniel Iborra i Fàtima Sanmiguel, els quals van explicar dues experiències didàctiques, una portada a terme a primària sobre l’imaginari popular, la de Daniel Iborra; i l’altra, la de Fàtima Sanmiguel, és un projecte intercentres per a les Trobades basat en les rondalles.

II Jornades “Enric Valor a l’escola” 4

Tancava aquesta primera Jornada una xarrada sobre l’òpera “La Mare dels Peixos”. Amb el luxe de poder comptar amb els autors d’aquesta excel·lent obra musical basada en la rondalla que li dóna nom, i que és una de les més reeixides de les trenta-sis que va escriure Enric Valor. La intervenció, plena de detalls curiosos de la seua gènesi, d’imatges i sons de l’òpera, és va allargar, per interessant, fora del temps establert per a la finalització de la Jornada.

Dimarts 21, s’encetava la segona Jornada amb una conferència, “Enric Valor i el coneixement del medi natural”, a càrrec dels eminents biòlegs Daniel Climent i Carles Martín. Seguidament, els assistents van poder gaudir de la senzilla alhora que sorprenent representació teatral de dues rondalles: “La Mare del Peixos” i “El rei Astoret”, conduïda per alumnat de la Universitat d’Alacant. Després d’un descans, es va iniciar una Taula Redona que tenia com a tema la “Vigència i projecció d’Enric Valor”, i que tancava les II Jornades. En la qual van participar vertaders experts en l’obra de Valor com Jaume Albero, Josep Daniel Climent, Verònica Cantó i Vicent Brotons. Moderats pel president de la “Càtedra Enric Valor” de la UA, Joan Borja.

A les 20:30h, a l’Auditori, va tenir lloc el lliurament del XXII Premi de Novel·la “Enric Valor”, que va comptar amb una inusitada assistència de públic per a un acte d’aquestes característiques. L’auditori s’omplí de gom a gom en un merescut homenatge i reconeixement a Enric Valor per part del món de la cultura i de molts castelluts.

CCC-març 2017