Centre Cultural Castellut

Ja tenim ací les “IV Jornades Enric Valor i l’escola” 2

Ja tenim ací les “IV Jornades Enric Valor i l’escola”

Ja tenim ací les “IV Jornades Enric Valor i l’escola” 3

 

Les “IV Jornades Enric Valor i l’escola” són un curs de formació docent que pretén divulgar el coneixement de l’obra i la figura d’Enric Valor. Enguany, les jornades estan dedicades a “Recursos per a l’aula”, i tot i el seu caràcter formatiu, estan obertes al públic en general.

Durant les vesprades del dia 20 i 21 de març, hi haurà una sèrie de ponències i experiències educatives per a docents de tots els nivells educatius. Les jornades estan coordinadores per Joan Borja, director de la Càtedra Enric Valor de Castalla, Francesc Gisbert, escriptor i president d’Escola Valenciana de l’Alcoià i el Comtat i per Josep M. Escolano, del CEFIRE d’Alacant. També col·labora el Centre Cultural Castallut i l’Ajuntament de Castalla. Les jornades naixen com un homenatge anual a l’escriptor i alhora, com un acte reivindicatiu, per a recordar a l’administració la necessitat d’impulsar la creació de la Casa Museu Enric Valor de Castalla.

El dia 20, Vicent Brotons parlarà sobre l’espai mític d’Aitana en l’obra de Valor, Rosa Serrano oferirà una visió personal sobre la seua amistat amb l’escriptor, Carles Durà analitzarà “El conte de Nadal”, Alexandre Bataller situarà el projecte de Casa Museu per a Enric Valor en el marc de les cases museu valencianes i Joan Borja i Francesc Gibert presentaran els materials educatius Por o fugirem. Les millors llegendes de terror i Estimem Enric Valor. L’endemà, hi haurà experiències didàctiques sobre rondalles i teatralització de les rondalles, un taller de contacontes a càrrec de Sílvia Colomer i la visió de Josep Daniel Climent sobre l’obra d’Enric Valor.

En acabant, es lliurarà el Premi de Novel·la Enric Valor. Durant les jornades, estarà oberta l’exposició didàctica “Escriu-me. L’art de narrar”, dirigida per l’escriptor Francesc Gisbert.
I, finalmet, divendres 29, farem la presentació de l’obra guanyadora de l’any passat “El paradís a les fosques”, de Vicent Usó.