Centre Cultural Castellut

III Jornades Enric Valor: Enric Valor il·lustrat 2

III Jornades Enric Valor: Enric Valor il·lustrat

III Jornades Enric Valor: Enric Valor il·lustrat 3

Enguany, per tercer any consecutiu, s’han celebrat les III Jornades Enric Valor. En elles es pretén anar posant-nos al corrent de les diferents iniciatives que van duent-se a terme, relacionades amb Enric Valor o amb l’ensenyament que busca mantenir viva la seua flama i els seus ideals, una escola activa, viva, arrelada al medi i en valencià. La Càtedra Enric Valor i el CEFIRE de Plurilingüisme, amb diferents col·laboracions com el nostre Centre Cultural, han optat per la Il·lustració i la Jornada va transcórrer d’acord amb la programació. Cal remarcar que aquestes Jornades tenien un reconeixement en crèdits per a estudiants i professors.

Després d’inaugurades per autoritats i Director de la Càtedra, va començar Francesc Gisbert, qui de manera molt amena ens va presentar el “Projecte Estimem Enric Valor”, mitjançant el qual s’han publicat diversos materials com un llibret biogràfic d’Enric Valor per als menuts, una auca de suport, un joc de cartes per treballar refranys a classe… Eines per facilitar l’acostament dels xiquets a la figura del nostre escriptor.

III Jornades Enric Valor: Enric Valor il·lustrat 4

Feta una pausa per reposar forces, la professora de la Universitat d’Alacant, Anna Esteve ens va donar una conferència sobre “Gènere i diversitat a través dels àlbums il·lustrats”, en la que va fer un recorregut per diferents materials publicats, analitzant el tractament a la diversitat i al gènere que se’ls ha donat al llarg dels últims anys i l’evolució que estan experimentant.

Per acabar el matí, Joan Borja, professor de la UA i Director de la Càtedra, ens va presentar “Fantasia il·lustrada, col·lecció Aladroc”, una preciosa col·lecció de llibres amb històries populars i fantàstiques de les nostres comarques, escrites per diferents autors i magníficament il·lustrades per diversos artistes; editades amb una gran qualitat, són un recurs immillorable per apropar els xiquets de les nostres comarques a l’imaginari fantàstic de les terres del sud.

III Jornades Enric Valor: Enric Valor il·lustrat 5

En acabar de dinar van tenir lloc dos tallers molt pràctics, organitzats pel CEFIRE: “Kamishibai a l’aula” i “El procés d’abstracció de l’àlbum il·lustrat”, tots dos molt interessants i molt dinàmics on els participants en les Jornades van poder posar en pràctica diferents tècniques per treballar la il·lustració a les aules.

I, amb la sensació d’haver aprofitat el temps i plens d’energia, es van clausurar les III Jornades Enric Valor.