Centre Cultural Castellut

monoDestudio

Urbanisme sostenible

monoDestudio

MonoD Estudio, Gema Jover i Jordi Quiñonero, és un equip de sociòlegs interessats en la planificació participativa enfocada als àmbits urbà i cultural, prenent sempre com a base un enfocament social per a aquests processos i donant prioritat a la visió que l’habitant té sobre una problemàtica que li afecta. Intenten potenciar el diàleg entre ciutadans i tècnics per a arribar als millors resultats i les millors solucions possibles.

monoDEstudioEn aquesta conferència, “El paper dels habitats a la ciutat. Participació i transformació urbana”, ens van explicar com les nostres ciutats són modificades constantment per entitats que moltes vegades es troben allunyades tant de les necessitats dels seus habitants, com de les possibles millores que necessita la ciutat. Interessos diversos i múltiples conflueixen a l’hora de modificar parts de la ciutat, com carrers, espais públics, habitatge…etcètera; i és en totes aquestes transformacions on els seus habitants tenen molt a dir. Vam veure com existeixen mecanismes que fan de la ciutat un espai on tots podem participar i aportar per tal de millorar-la.

El proper divendres, 11 d’abril tindrà lloc la darrera de les Jornades de Sostenibilitat: “Hi ha una alternativa real a les grans companyies elèctriques?”, que per la seua actualitat, es presenta molt interessant.  Correrà a càrrec de Jorge García i Rita Sànchez, membres de la cooperativa Som Energia, que es presentarà. Us esperem!