Centre Cultural Castellut

Francesc Verdú i Pérez

Francesc Verdú i la Plataforma en defensa de la Llei de Dependència reben el premi Joan Valls 2014

Francesc Verdú i Pérez

El nostre company Francesc Verdú i Pérez i la Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència de l’Alcoià i El Comtat, foren els guardonats amb el XX Premi Joan Valls, en reconeixement de la seua tasca en defensa de la llengua catalana.

L’Associació Amics de Joan Valls escolliren a Francesc Verdú per la seua tasca com a mestre durant 37 anys, i especialment, pel seu treball al front d’aquesta entitat cultural, el Centre Cultural Castellut. Us deixem les emotives paraules d’Amics de Joan Valls:

Francesc Verdú i PérezDes d’aquesta entitat, Francesc Verdú va contribuir decisivament a l’organització de congressos i jornades d’estudi i debat com el Simposi d’Estudi i Festa dedicat a Enric Valor, el Centenari d’aquest mateix escriptor, l’Any Estellés o l’Homenatge a Joan Fuster, les dues Trobades d’Escoles en Valencià celebrades en aquesta població de l’Alcoià, la promoció del Grup de Senderisme del Centre Cultural Castallut o el Premi Literari Infantil Foia de Castalla, que ja compta amb 25 edicions. Promotor així mateix de fires del llibre, setmanes verdes, representacions teatrals, conferències, projecció de pel·lícules en valencià i un llarg etcètera, Francesc Verdú és un autèntic dinamitzador i activista cultural de llarga i reconeguda trajectòria que també ha exercit com a delegat sindical del STEPV o com a regidor municipal en representació del Bloc Nacionalista Valencià.

 

 Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència de l'Alcoià i El ComtatTambé fou premiada la Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència de l’Alcoià i El Comtat per la seua intensa feina en defensa de les persones dependents i les seues families. Debats, xerrades, manifestacions, fires i mercats solidàris…. la lluita de la Plataforma ha estat sempre acompanyada també per la difusió de la nostra llengua.

Els premis foren unes escultures realitzades per l’artista alcoià Antoni Miró.

 

 

 

Fotografies realitzades per Tomàs Tàpia .

Podeu trobar més informació a la web d’ Amics de Joan Valls .