Centre Cultural Castellut

Llibres Actualitat Valenciana 2023

3 Conferències/Presentacions de molta actualitat

Divendres 17 de febre comencem un Cicle de tres Conferències/Presentacions de llibres sobre temes de rabiosa actualitat. Primerament, entrarem a fons en el deure valencià, “Anatomia d’un deute il·legítim: el cas del País Valencià”, a càrrec dels autors del llibre, Manel Girón i Fernando Patón. Anàlisi i diagnòstic d’un deute acumulat -majoritàriament de manera il·legítima- que fa econòmicament insostenible el nostre País Valencià. Un tema que condiciona les nostres vides d’una manera totalment injusta i il·legal. Cal conèixer la realitat i lluitar per canviar-la. Divendres, 17 de febrer, a les 19:45, a la Casa de Cultura de Castalla.

Divendres, 10 de març continuem amb “País Valencià: present i futur”, a càrrec de Gustau Muñoz, economista, assagista, professor de la UV entre altres ocupacions… un estudiós amb qui reflexionarem sobre l’actual realitat del País Valencià i la seua viabilitat futura; qüestions com la no comarcalització, l’infrafinançament , el retrocés del valencià, la manca d’infraestructures adequades… són distints aspectes que dificulten el progrés del nostre País. Reflexionar sobre aquesta problemàtica és imprescindible per actuar en conseqüència. Això serà el divendres, 10 de març, a les 19:45, també a la Casa de Cultura de Castalla.

Divendres, 17 de març, finalment presentarem “Educar per al col·lapse-Reflexions des de l’aula”, a càrrec de Jordi Marín i Monfort, professor de Física i Química i assessor del Cefire. Defensa que contra el col·lapse mediambiental no hi ha cap més opció que decréixer, però aquest verb és un tabú per a la majoria… Com enfocar aquesta problemàtica des de la praxi educativa és l’interessant plantejament que ens presenta. Divendres, 17 de març, també a les 19’45 a la Casa de Cultura de Castalla.

Com veieu, tres temes de rabiosa actualitat, importantíssims, que condicionen la nostra realitat immediata i que és imprescindible que coneguem en profunditat.

Vos esperem!

Centre Cultural Castellut – febrer 2023