Centre Cultural Castellut

2ª Jornada d’Etnobotànica “Begudes tradicionals valencianes”

2ª Jornada d’Etnobotànica “Begudes tradicionals valencianes”

2ª Jornada d’Etnobotànica  “Begudes tradicionals valencianes”

El passat divendres, vam tindre el plaer de comptar amb la presència del professor i membre del Departament de Ciències de la Terra i Medi Ambient de la Universitat d’Alacant, Antoni Belda Antolí, per parlar-nos de les nostres begudes tradicionals més conegudes. Fou presentat per l’amic del Centre José Arques Pina, antic mestre a Castalla i actualment professor de la UA i company del ponent, el qual ens va fer una magnífica presentació del mateix.

Entrant ja en matèria, Antoni ens va donar a tastar un herberet primer, i altres licors més endavant. Mentre anava elaborant un herbero, amb més de vint plantes, ens explicava les propietats de cada planta, les proporcions necessàries, la quantitat de plantes, … fins que va estar a punt per la maceració. El licor de café, el de llimó, l’absenta, la salvieta, el vi de nous, el cantueso, patxaran, gitam, etc. van ser algunes de les moltes begudes que ens van acompanyar al llarg de la xarrada, tant com a part de l’exposició –components, proporcions,…- com físicament, per tal d’observar els colors, aromes i, en moltes ocasions, el gust. Com és normal, els assistents, desinhibits, vam participar activament amb preguntes, observacions i aportacions, sempre d’agrair. En resum, una vetlada molt agradable, que ens va aportar molta informació sobre un tema que conforme vas introduint-te, va resultant més i més interessant.
Begudes tradicionals

Finalment, recordar-vos que ens queda una xarrada: “Art i Natura”, a càrrec del doctor, escriptor, periodista, Martí Domínguez que ens descobrirà la connexió de la Natura amb l’Art al llarg de tota la Història. La imatge del cartell de les jornades només n’és una mostra. El 6 de juny us esperem!

Atenció: Si no heu pogut assistir o voleu tornar a veure-les, anem penjant-les ací al nostre web, Canal Castellut, entrant a You Tube. Que gaudiu amb elles!

 

 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos