Centre Cultural Castellut

Un matí recordant Valor! - 106 Aniversari d’Enric Valor a Alt de Guisop – 22.8.17 2

Un matí recordant Valor! – 106 Aniversari d’Enric Valor a Alt de Guisop – 22.8.17

 Un matí recordant Valor! - 106 Aniversari d’Enric Valor a Alt de Guisop – 22.8.17 3

Comença a ser tradició ja. 7 anys matinant per ajuntar-nos amb una colla d’amics, amb interessos compartits: el Sr. Valor, la nostra llengua, el nostre País, la solidaritat, la pau, la justícia… 7 anys en els quals, un grup més o menys fidel, amb noves incorporacions constant, amb baixes circumstancials per les dates en què estem, ens retrobem, sempre molt ben acompanyats i amb molta companyonia i bon rotllo.

Enguany, com sempre, hem començat de nit, amb un cel estrellat preciós i una temperatura ideal. Frescoreta, però en començar a caminar hem hagut de traure’ns totes les peces de sobra. Amb breus pauses per reagrupar-nos, en poc més d’una hora més de seixanta valents hem aplegat al nostre destí, l’Alt de Guisop, terra valoriana. Uns minuts de recuperació i el sol ha començat a aparèixer, moment màgic; més màgic quan els amics del Terròs han començat a tocar, dolçaina i tabalet ens han fet viatjar cap a mons particulars, tots en silenci, encantats. Seguidament l’amic Vicent Brotons ens ha dirigit unes sentides paraules, hem fet un minut de silenci per la pau, en record de les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils. A continuació, unes lectures de textos valorians i el brindis, enguany a càrrec d’Agustí Pastor, colivenc que no ha faltat cap d’any a la nostra cita i que ha desitjat una major implicació dels organismes oficials en la dignificació de la figura del nostre escriptor i la recuperació de la seua casa per dedicar-la a divulgar la seua obra.

Un matí recordant Valor! - 106 Aniversari d’Enric Valor a Alt de Guisop – 22.8.17 4

Després del brindis i les pastetes, hem començat el retorn, per un lloc diferent, passant pel pou de neu i la plana que dóna nom a la finca de Planisses. D’allí al Portell, on havíem deixat els cotxes. Una gran majoria ens hem dirigit al parc de la Carrasca, on hem esmorzat i hem fet una xarradeta fins vora del migdia.

Un matí immillorable!

Fins l’any que ve!

Centre Cultural Castellut – agost 2017