Centre Cultural Castellut

Les Rutes del Centre: Via tren S (FdC 24) – 20.9.15 2

Les Rutes del Centre: Via tren S (FdC 24) – 20.9.15

DSCN2128

Diumenge 20, ens vam retrobar amigues i amics amants del senderisme, després de dos mesos en què els plans es tornen individuals – Pirineus, Camí de St. Jaume, costa, viatges… – Ja teníem ganes de veure’ns i tornar a caminar junts.

DSCN2139

Per començar, una altra etapa per La Foia de Castalla (ja en duem 24!), aquesta vegada per la frustrada via del tren entre Alcoi i Alacant –quanta miopia entre les classes governants! Una via verda que unisca Alacant amb Gandia i Iecla, passant per Alcoi seria un motor turístic i esportiu de primer ordre!… per dos quinzets!- La vam agafar des del Poli, passant pel Clot i l’enigmàtic pinar tancat que té enfront; planejant vam aplegar fàcilment a la gasolinera, on poc abans es talla la via; la reprenem i ja tenim al fons Fontés, amb l’Empenyador de fons de pantalla, impressionant. Prosseguim paral•lels a l’autovia fins el Pla de les Caves. A partir d’allí la via es trenca i els trossos que queden estan plens de brossa. Pugem cap a un maset a la falda de la serra que sorprenentment té un garrofer considerable enfront, cosa ben estranya en aquesta zona, on reposem forces.

DSCN2130

Continuem i passem per darrere del Corral Nou, travessem un gran barranc i apleguem a la Lloseta, des d’on descendim fins la via. Agafem aquesta en direcció a Castalla i la deixem per acostar-nos al Pla de les Caves de Baix, esplèndid mas que amenaça ruïna -costaria molt facilitar als propietaris la rehabilitació d’aquests edificis, que són patrimoni cultural de tots nosaltres? Sincerament pensem que no, en tot cas molt menys del valor històric que tenen -. Seguim fins el Pla de les Caves, part del qual també reclama una intervenció urgent. Seguim tornant, però optem per fer-ho pels camins-carrers de l’avortada urbanització que volien fer fa uns anys i que ens du fins a Fontés. D’allí, per la caseta Espí a Castalla. 17 km per començar la temporada, que no estan gens malament.

DSCN2133

El Pantà d’Elx ens espera el dia 4! Vos animeu?

 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos