Les Rutes del Centre: Riu Fraile – Bicorp – 28.6.15

2 Bicorp Riu Fraile Senderisme Centre Cultural Castellut.JPG

Tot i estar a principis d’estiu, el 28 de juny del 2015 ens va eixir un dia de forta calor. Ens vam desplaçar al terme de Bicorp, i ben endins del massís del Caroig començàrem la nostra ruta des de la zona d’acampada de Benefetal i el bar Los Botijos, després d’haver esmorzat. Baixem per la pista d’accés al riu Fraile, i al primer toll vora camí no ens vam poder aguantar de ficar-nos a l’aigua. Açò sols fou un avançament del que ens esperava. El camí creuava el riu un parell de vegades i s’enlairava entre el pinar, i a l’últim pas del camí sobre el riu l’havíem de deixar i recórrer el riu per dins.

Bicorp Riu Fraile Senderisme Centre Cultural Castellut

El primer tram del riu anava progressivament encaixonant-se pel barranc, fins arribar a uns tolls amb diversos salts, per on ens havíem de deixar arrastrar per l’aigua i destrepar les roques, però al fons, un estret no deixava més opció que baixar amb l’ajuda d’una corda i tirar-nos a l’aigua. Ací començava l’aventura aquàtica. L’estret a penes deixava passar la llum del sol, alguns trams del riu eren quasi subterranis, i els havíem de passar nadant i saltant de toll en toll. Quan aquest estret s’anava eixamplant, de sobte, un salt d’uns 8 o 9 metres ens obligava de nou a descendir amb una corda, i després deixar-nos dur pel riu. Era el salt més espectacular de tot el recorregut. A partir d’ací, la resta ja era pla, i seguíem per dins l’aigua, bé esquivant les roques esvaroses, bé sota els canyars, o bé entropessant amb les roques ocultes sota l’aigua. Al final ens esperava altra sorpresa: un altre salt d’uns 8 metres de caiguda. Una roca elevada sobre el llit del riu que feia de trampolí sobre un gran toll. Des d’aquesta roca havíem de tirar-nos, i trepar per la vessant rocosa.

La tornada la férem per una senda emboscada entre els pinars, que ens portava de nou a la pista, i d’allí, a Benefetal, on ens van servir un abundant dinar amb embotit del poble. Després de dinar, la forta calor ens va tornar a fer baixar al riu i prendre un bany relaxant abans de la tornada a Castalla. El millor final a la temporada de primavera-estiu.

 

 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos