Centre Cultural Castellut

cases de Ràgil i el seu pou de neu

Les rutes del Centre Maigmó (N)-Crestall d’Agost-L’Eixau – 6.4.14

cases de Ràgil i el seu pou de neu

Amb un matí esplèndid ens vam acostar fins a prop de La Melonera, alberg propietat de l’ajuntament de Tibi. Des d’allí, a peu ja, vam passar per les cases de Ràgil i el seu pou de neu.

Pujada

Una forta costera ens conduí al Collat de l’Eixau, des d’on vam agafar l’empinada senda que ens va deixar al peu de la paret rocosa de la cara nord del Maigmó. Una via equipada amb cadenes i algun escaló ens facilità la trepada, vam continuar pujant per un paratge únic a La Foia, pirinenc, amb fort desnivell i unes parets impressionants.

Crestallera del Maigmó

Esmorzem al cim amb un oratge meravellós. Amb el cos arreglat, baixem per la cara sud, en direcció a Agost; guaitem els tallats de la cara oest del Maigmó que ens impressionen profundament i apleguem fins la crestellera, que s’aboca fins l’Estret d’Agost.

Maigmó

Baixem per un barranquet superempinat fins a mitjan Eixau .Ens toca remuntar l’esgotadora pujada fins el coll on havíem aplegat este matí i, ara sí que ja és tot baixada. Satisfets per l’esforç i per les vistes, tenim la impressió que hem fet un dels trossos més agrests de la nostra Foia.

 

 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos