Centre Cultural Castellut

Cava Arquejada Montcabrer

Les Rutes del Centre: Font de la Boronà-Racó Llobet-Cava Gran-Montcabrer-Mas de Llopis – El Comtat- 28.3.21

Emocionats i amb una sensació un poc estranya, un petit grup ens vam decidir de fer una ruteta després de mesos d’eixides individuals o en parella. Vam anar amb el cotxe fins a la font de la Boronà, on vam començar a caminar per l’esplèndida cara est de Mariola. La font del Xop, la de St. Vicent i la del Racó Llobet van anar succeint-se mentre recuperàvem les bones sensacions que reporta el contacte amb la natura i amb els bells paisatges d’aquesta serra. Seguidament vam continuar l’ascensió –amb unes increïbles vistes de la Serrella i Aitana per damunt d’un mar de núvols- fins a aplegar a la Cava Gran d’Agres, que alguns encara no havien vist restaurada i que tots vam coincidir a dir que s’havia fet una bona faena; es pot restaurar sense reconstruir i deixar en bones condicions per visitar. Aprofitem per a pegar un mos, fem una ulladeta cap a la Valleta d’Agres i seguim cap a la font del Pouet, al peu del Montcabrer, fita simbòlica de totes les comarques que l’envolten. Hi trobem bastant gent pujant, baixant i dalt; la gent té ganes de contacte amb la Natura…

Montcabrer

Fem una baixada molt pronunciada i bonica, prop del peu de les Penyes Monteses, un paratge d’allò més abrupte, fins i tot pirinenc, amb precipicis, runars, vegetació específica… Anem a parar a la font de Sanxo i ja prop, el Mas de Llopis, en ruïnes i amb un emplaçament únic sobre tot el Comtat. D’allà, per una senda amb un fort descens, passant per la Cova de les Meravelles –que aparentment és un avenc al que prudentment li han posat una reixa- i per davall del Balcó de Llopis, apleguem al punt de partida.

La satisfacció és gran per diversos motius: el retrobament amb companys/es amb qui hem compartit multitud de vivències durant anys, el gaudi d‘un espai natural preciós i l’esforç físic que l’acompanya… Tot plegat un principi de normalitat, després d’uns mesos molt durs, que ens ompli d’esperança.