Les Rutes del Centre: El Ventós – Agost (l’Alacantí) 26.4.15

Ventós Agost Alacantí Senderisme Centre Cultural Castellut Estepa

Deixem els cotxes al mític Estret Roig i agafem una senda trialera que va faldejant el massís salvant barrancs i rieres, fins que enllacem amb la que puja des de Girau. Aquesta s’enfila costera amunt, empinant-se amb gana. Prompte sobra roba, aquesta pujada és exigent, encara que no massa llarga. Aplegats a la carena del Castellar que vé d’Agost per l’esquerra, seguim cap a la dreta, observant tot el trajecte que ens falta. És enganyosa aquesta serra, camuflada pel renom del Maigmó, té la seua dificultat i la seua bellesa –molta-. A poc a poc anem guanyant altura crestejant, passem algun pas aeri; a la nostra dreta tenim una espectacular cinglera que li dóna “ambient” a la pujada.

Ventós Agost Alacantí Senderisme Centre Cultural Castellut 1.JPG

Apleguem, per fi, al cim del Ventós (905m). Ens envolten serres conegudes, el Sit a ponent, Cabeço i Penya Roja a l’est i, sobretot, tenim la magnífica mola del Maigmó al nord, en una visió nova des d’aquesta situació. Recuperem forces i recordem algun company que no ens pot acompanyar per força major. Li enviem ànims muntanyencs!

Ventós Agost Alacantí Senderisme Centre Cultural Castellut Penya Migjorn

Mamprenem la tornada per la part nord de la muntanya, amb una vegetació molt diferent de la pujada; l’estepa i la porrasa florides formen mantells preciosos, fins i tot hi ha exemplars solts d’arborcer. Travessant una pineda, anem de cara als terrers d’argila de l’Estret Roig per una forta pendent, aquests ens mostren els seus vius colors i, a poc a poc, apleguem al punt de partida. Ens endinsem per un barranc buscant un naixement, però està sec, com era d’esperar. I així donem per acabada aquesta primera eixida del trimestre. Afortunadament el sol ha estat molt discretet i no ens ha destorbat gens. Ha estat molt bé! És enganyosa aquesta serra!

 

 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos