Centre Cultural Castellut

Enric Verdú ens apropa a la cultura ibèrica del castell de Castalla

Enric Verdú ens apropa a la cultura ibèrica del castell de Castalla

El passat divendres 17 d’abril, a l’auditori de Castalla, va tenir lloc aquesta interessant conferència a càrrec d’Enric Verdú Parra, doctor en Arqueologia i tècnic auxiliar en el museu arqueològic d’Alacant, MARQ.

El ponent, natural de Castalla, va ser presentat per Frederic Cerdà Bordera, llicenciat en Història, coneixedor de la cultura ibera i descobridor d’alguns jaciments ibers a la Foia de Castalla.

Frederic va fer una completa intervenció on, a més d’informar el nombrós públic assistent de la brillant trajectòria acadèmica i professional d’Enric Verdú, va fer les primeres pinzellades introductòries en la cultura ibera.

Enric Verdú, valent-se del suport del projector, va estar primerament comentant un muntó d’imatges de les restes de ceràmica iberes trobades al Castell de Castalla, tot relacionant-les després amb els diferents objectes (àmfores, llibrells, plats, etc.) a què pertanyen. Parlà d’un assentament iber molt reduït al nostre castell.

Enric Verdú ens apropa a la cultura ibèrica del castell de Castalla

La cultura ibera es va desenvolupar entre els segles III abans de Crist i els primers anys de la nova era, uns tres-cents anys, fins que va ser assimilada per la cultura romana. Ocupà el sud i l’est de la Península Ibèrica, tot agrupant pobles de cultura heterogènia, encara que amb trets en comú. La nostra zona corresponia a la Contestània, on destaquen els poblats ibers de la Bastida (Moixent) i de la Serreta (Alcoi).

De manera molt didàctica, Enric va deixar constància dels coneixements que ha anat adquirint al llarg d’una profitosa carrera professional, enriquint la visió que teníem sobre el turó del Castell i dels costums dels habitants d’aquestes terres fa més de dos mil anys. Tot un plaer!

La conferència està penjada al nostre web, podeu seguir-la allí.

El 7 de maig, a la Casa de Cultura, continuaran les Jornades!

Centre Cultural Castellut – abril 15

 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos