Les Rutes del Centre: El Barranc de l’Encantada – Planes (El Comtat) 22.2.15

Barranc Encantada CCC

En un diumenge ventós, però de temperatura acceptable, ens vam dirigir a Planes, on ens esperava una amiga que resideix allí. De seguida vam mamprendre el camí, passant pel bonic llavador i l’aqüeducte medieval adjacent. La zigzaguejant pujada del calvari ens va dur fins a l’ermita. Des d’allí les vistes són espectaculars, el Benicadell, Mariola, la serra d’Almudaina i Cantacuc i tota la comarca d’El Comtat als nostres peus.

El Barranc de l'Encantada

El Barranc de l’Encantada, un bell paratge de contes i llegendes.

Vam continuar per una foieta fins agafar una senda que ens abocava al barranc de l’Encantada. En la baixada s’apreciava, a l’esquerra, la magnitud d’aquest barranc.

Toll de l'Encantà

El Toll de l’Encantà

Ens vam acostar al toll del Salt, sempre espectacular, encara que esperàvem més aigua, on vam reposar forces. Seguidament vam baixar, per la vora del barranc, al toll Blau i al Molí, mig enrunat, però amb la cacau molt ben conservada. Allí mateix, el barranc es precipita per un espectacular estret, salvant un bon desnivell, en un paratge d’allò més salvatge. Remuntem un altet i li entrem al barranc, per l’altra banda de l’estret. Ens arrimem tot el que podem fins una illeta, enmig d’un gran bassal, que ens captiva per la bellesa del lloc; envoltats de parets immenses, aigua, baladres i demès vegetació de ribera. Baixem un tros, de roca en roca, seguint el curs del barranc, amb una aigua transparent acompanyant-nos. Però la cosa es complica si no vas preparat per mullar-te, així és que ho deixem per a millor ocasió.

La preciosa Baronia de Planes

La preciosa Baronia de Planes

Eixim del fons i per una senda amb unes vistes del barranc precioses, apleguem a un paratge on les terres ja estan cultivades i els cirerers esperen impacients per esclatar. Per un agradable camí ens dirigim cap a Planes, que ens rep al seu bell emplaçament, adossat a un turó i coronat per un castell que va ser visitat en el seu moment pel nostre rei Jaume I i que espera pacientment temps millors, de recuperació. Una volteta per un poble preciós, ple de detalls arquitectònics de bon gust, va completar el matí fins el moment de donar compte d’un arròs al forn memorable.

 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos