Les Rutes del Centre: Bocairent-Els Teulars-Cova de la Sarsa Bocairent (La Vall d’Albaida) 27.11.16

2-bocairent-cova-sarsa-teulars

Amb la incertesa de la predicció meteorològica, que anunciava pluja, ens dirigim a l’estació de tren de Bocairent, on deixem els cotxes. Comencem a caminar per una pista, en direcció a l’ombria, passem per les Alqueries una finca molt ben situada a la falda de la serra. Anem guanyant altura a poc a poc, agafem al poc una senda que fent ziga-zagues ens aboca a la Font dels Teulars la qual, malgrat la sequera, trau encara una bona mànega d’aigua. Visitem una coveta veïna amb senyals evident d’haver estat habitada i seguim fins els Teulars, un grup de cases que, com el seu nom indica, estaven dedicades en el seu temps, sobretot, a la fabricació de teules, en són testimoni diverses boques dels antics forns que estan a la vista… Un preciós lledoner presideix un eixample davant del grup de cases; els colors tardorencs, preciosos, esguiten cada racó d’aquest paratge. Després d’haver inspeccionat el tros, continuem per una pista fins l’ermita de Sta. Bàrbera, adossada a un mas esplèndid. Allí fem l’aturada de rigor, a la vora d’un xop descomunal i d’una font actualment seca, la Font del Pla.

1-bocairent-cova-sarsa-teulars

Entre cases i casetes, ens dirigim al mas de Borja i d’allí, per una senda fins la cova de la Sarsa. Aquesta vegada sí, dúiem frontals i llanternes i ens vam enfilar cap endins. Un món nou se’ns va presentar al davant, estalactites, estalagmites –la majoria trencades- vives i gotejants… Amb precaució vam anar endinsant-nos i descobrint racons bellíssims i grans espais que ens van impressionar per la seua magnitud i per les formacions que atresoraven. Val a dir que la nostra experiència espeleològica era mínima, però tots vam quedar captivats per l’experiència.

3-bocairent-cova-sarsa-teulars

Com que vam estar més temps del previst dins la cova, en eixir vam optar per retallar l’itinerari previst i ens vam dirigir directament a Bocairent, pels masos de Casablanca i la via.

Un altre matí de diumenge inoblidable!

Centre Cultural Castellut – novembre 2016