Centre Cultural Castellut

L’Or dels Valencians: víctimes d’una injustícia ! 2

L’Or dels Valencians: víctimes d’una injustícia !

or-valencians

Divendres, 2 de desembre, Jaume Ortiz, coautor de l’exposició L’Or dels Valencians, introduït per Emma Rodríguez i Salvador Linares, ens va presentar els materials que s’hi exposen i ens va explicar de manera clara i didàctica el seu contingut. Molt aclaridor!

Només el desconeixement de les dades que s’exposen explica que puga estar produint-se aquest desgavell. Un desconeixement alimentat per la part que se’n beneficia del mateix. Alimentat amagant les balances fiscals –la tan demanada transparència!- per part del govern de l’estat. Només un any, el 2008, es van fer públiques i, en base a aquest any s’han pogut fer els càlculs que han donat lloc a aquesta exposició.

Aquestes dades deurien ser conegudes en cada casa del País Valencià i, amb aquest coneixement i la més que segura indignació, el Govern Valencià tindria la força suficient per plantar-se en Madrid i exigir una cosa tan simple com JUSTÍCIA. No demanar res que no ens pertoque, però ja està bé de què ens tracten com a una colònia.

2-or-valencians

Les dades que contenen els panells corresponen a UN ANY, la qual cosa vol dir que milió amunt milió avall, cada any més de 5.500.000.000 (sí, cinc mil cinc-cents) se’n van cap a la meseta i NO TORNEN! I mentrestant els xiquets en barracons, la sanitat i l’educació en precari, no tenim mitjans de comunicació propis, sense corredor mediterrani, desastre de rodalies…

Una dada que no està en els panells: el País Valencià estava 12 punt per damunt de la mitjana de l’estat espanyol fa 40 anys, ara estem 12 per davall. Hem baixat 24 punts en 40 anys!!! I malgrat estar per davall de la mitjana, paguem com si fórem rics, ens en tornen com si fórem rics i inverteixen molt menys del que ens correspon.

Bé, només volem que vegeu els panells, que reflexioneu i que escampeu tant com pugueu aquesta INJUSTÍCIA, només sabent-ho la gent protestarà i exigirà UN FINANÇAMENT JUST; alerta! un poc millor no, un que siga JUST.

L’exposició estarà fins diumenge, 11 de desembre.

Centre Cultural Castellut – desembre 2016