Centre Cultural Castellut

Les Rutes del Centre Barranc dels Molins – Teixereta- Senda dels Geladors –Ibi (l’Alcoià) 5.6.16 (FdC 28) 2

Les Rutes del Centre Barranc dels Molins – Teixereta- Senda dels Geladors –Ibi (l’Alcoià) 5.6.16 (FdC 28)

1 Barranc dels Molins – Teixereta- Senda dels Geladors Ibi

La ruta d’aquest diumenge l’hem feta conjuntament amb el Centre Castellut de Muntanyisme. Després de juntar-nos al lloc de trobada, ens vam dirigir al Barranc dels Molins, des d’on vam començar a caminar.

3 Barranc dels Molins – Teixereta- Senda dels Geladors Ibi

Una ombria molt agradable, als peus d’unes crestes espectaculars, amb els successius molins i les respectives séquies i alcavons, amb l’aigua baixant, ens van acompanyar en aquest primer tram. A poc a poc va obrint-se el paisatge i ens dirigim cap a Sta. Maria, un mas preciós situat al capdamunt de la barrancada. Abans d’aplegar al mas ens desviem cap a la dreta per un caminet que va ascendint lenta però progressivament. Passem pel que queda de la font del Lleó, seca, però en un racó molt boscós. Seguim amunt fins que apleguem a la pista que ens du al mas del Serrallo (o Tetuan), on fem la parada de repostatge, la xarradeta, les fotos…

4 Barranc dels Molins – Teixereta- Senda dels Geladors Ibi

Una vegada recuperades les forces, pugem al cim del Teixereta, amb els seus

336m, molt pròxim en altura del veí Menejador. Els Amics de les Muntanyes d’Ibi, tenen una bústia molt decent allí, on es pot deixar constància del pas, fer suggeriments, etc Anem crestejant fins tornar a la pista a l’altura de la cava Coloma. Continuem endavant fins que agafem la senda que baixa caps als pous de neu de l’Anouer, Simarro i Canyo, pels que passem, observem i admirem. A remarcar la magnitud del segon i la bona restauració de l’últim. Tant de bo refermaren l’estructura dels altres, per evitar la seua degradació.

2 Barranc dels Molins – Teixereta- Senda dels Geladors Ibi

D’allí seguim la baixada, passant pel mas del Canyo i agafem la senda dels Geladors (o gelaters), que suaument primer i més accentuadament després, ens aboca als afores d’Ibi, on busquem una drecera que ens evite un rodeig per aplegar a l’aparcament.

Una cerveseta reparadora va posar un bon finals a un matí fantàstic.

 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos