Centre Cultural Castellut

País Valencià, terra saquejada! 2

País Valencià, terra saquejada!

Última conferència de les Jornades de Sostenibilitat 2016: “Ionquis dels diners. Urbanisme i corrupció al País Valencià” 27.5.16

1 Ionquis dels Diners Sergi Castillo

A falta de la Taula Redona que tindrà lloc el pròxim divendres, 10 de juny: Món Rural: Hi ha futur?!, el passat dia 27 de maig, divendres, Sergi Castillo Prats, llicenciat en Comunicació Audiovisual per la UV, i estudiós de les males pràctiques que s’han desenrotllat al nostre territori durant els últims anys de malgovern, , ens va fer una síntesi de les seues investigacions, presentat per Gemma Jover.

La denominada trama valenciana de Gürtel, que va començar amb uns regals, ha anat destapant-se com una increïble xarxa per saquejar els diners de tots els valencians. Les grans celebracions, com la Copa Amèrica, la Fórmula 1… projectes faraònics com la Ciutat de les Arts, Terra Mítica, la Ciutat de la Llum… són alguns dels puntals sobre els que van construir l’expoli a què ens van sotmetre uns mals dirigents i del que estarem molts anys pagant-ne les conseqüències. Més de 40.000 milions de deute ens han deixat en herència! El cas Brugal, el forat de la RTVV, Emarsa, Epsar, el cas Cooperació, el cas Nóos, el Taroncher, Fabra, Ritaleaks… Un no acabar de casos de corrupció que en qualsevol democràcia europea haguera dut a la presó als seus autors, però que ací van allargant-se, fins no sabem quan…

Basant-se en diversos testimonis de polítics, periodistes i particulars, Sergi Castillo va anar estirant del fil, fins aconseguir donar sentit a aquest disbarat “Tierra de saqueo. La trama valenciana de Gürtel” és el títol del seu llibre on explica detalladament les seues investigacions, i sobre el que va basar la seua conferència. Com diu a la contraportada “La crónica de la caída de un régimen que deslumbró al mundo antes de convertirse en el caso de corrupción más indignante de la actualidad”.

I ens tenia que tocar a nosaltres… Maltractats per la història una i altra volta!

Recordeu, el divendres 10 de juny, taula redona sobre les possibilitats de desenvolupament del Món Rural. No deveu perdre-vos-la!

 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos