Centre Cultural Castellut

Les Rutes del Centre: Estret de l’Encantada – Catamarruc-Planes (El Comtat) 11.9.22 2

Les Rutes del Centre: Estret de l’Encantada – Catamarruc-Planes (El Comtat) 11.9.22

Una excursió ben refrescant per començar l’últim trimestre de 2022.

 

Comencem el trimestre amb una excursió refrescant; anem fins a Catamarruc, on deixem els cotxes. Des del primer moment que ja observem, allà lluny, on comença la Vall de Gallinera, les restes del terrible incendi que este estiu ha assolat aquestes terres, afortunadament, aquest matí no xafarem terra cremada. Hui el nostre grup s’ha vist incrementat per uns coneguts d’Alcoi, aficionats a la marxa nòrdica que s’han sumat a la nostra proposta.

Anem baixant per la carretera fins a trobar el camí que entra al barranc de l’Encantada, allà mateix trobem que s’ha habilitat un espai per aparcar i no haguera fet falta deixar els cotxes al poble, però ja estava fet. Anem avançant i prompte apleguem al Gorg del Salt, un gran toll amb un salt d’aigua escàs en aquesta època, però que no li lleva espectacularitat a l’emplaçament, envoltat de cingles rocosos. Retornem al camí i encara baixem paral·lels al riu, que transcorre juganer botant i formant petits tolls que conviden a apropar-nos. Prompte apleguem al molí de l’Encantada, on parem a esmorzar. Baixem botant ací i allà i ens plantem en la part superior de l’Estret, que es mostra espectacular. Pugem per una senda que ens porta a una caseta derrocada, punt on comença la baixada que busquem per accedir a la part inferior del salt de l’Estret; el descens, una mica incòmode, ens du a un paratge únic, dels més bells de les nostres terres; el riu, després de salvar el desnivell amb un salt de 9 o 10 m, passa per un profund congost de roca i després s’eixampla formant una piscina natural de ben bé 45 m de llarga, un lloc excepcional. Gran part de la colla ens fiquem en l’aigua –ben fresca- i ens endinsem per l’Estret nadant… Una experiència inoblidable! Els nanos que venen amb nosaltres gaudeixen d’allò més. En acabant aplega una parella… amb set gossos(!!!) que acaben amb la nostra tranquil·litat. Retornem pel mateix camí relaxadament, xarrant amb uns i altres fins als cotxes.

Un bonic matí d’estiu en bona companyia! El primer de la temporada 22-23; esperem gaudir tant com els anys anteriors. Esteu a temps de sumar-vos!!