Centre Cultural Castellut

Fira Fantasia 2022

La Fira de la Fantasia 2022 omplirà Castalla de màgia i rondalles

Les actuacions de Dani Miquel, Tres Teatre , els contacontes i un “Scape Route” inundaran Castalla de fantasia en aquesta nova edició.

 

La Fira de la Fantasia 2022 torna carregada d’activitats la pròxima setmana al poble de les rondalles, Castalla. Per començar aquesta aventura, els escolars gaudiran d’un “scape route” ambientat en les rondalles d’Enric Valor, “La Rondalla Perduda”, a càrrec de l’empresa ontinyentina Vora Serra. Hi haurà sessions durant tota la setmana.

Aquesta fabulosa activitat només serà el principi de la Fira de la Fantasia 2022.  Dijous gaudirem de la presentació d’un projecte ben encisador amb la “Ruta Rondalles Valencianes”, on explicaran els detalls d’aquest projecte vertebrador dels pobles valencians.

L’il·lustrador Francesc Santana, ben conegut pels seus dibuixos en infinitat de publicacions, realitzarà la xerrada “Dibuixar la fantasia: les il·lustracions de les Rondalles Valencianes d’Enric Valor” el divendres a les set i mitja de la vesprada.  Poc abans, s’inaugurarà l’exposició “La Rondalla Il·lustrada” on podreu contemplar les il·lustracions originals de les Rondalles Valencianes.

Les rondalles prendran els paratges de Castalla el dissabte 22 d’octubre amb diverses rutes: Una al voltant de la novel·la Temps de Batuda que s’endinsarà pel Barranc de la Fusta fins a Planisses, i  la Nit de Rondalles pel Centre Històric de la localitat.  A la vesprada, “Comencilda, Secundina i Acabilda”  sortiran a l’escenari amb Rosa i Assumpta Mira a la Casa de Cultura.

La fantasia inundarà cada racó de Castalla diumenge amb la ruta teatralitzada a càrrec de Tres Teatre, que aniran ben acompanyats de muixeranguers i les dolçaines i tabals de la Colla El Sogall.  També s’instal·larà la Fireta del llibre Fantàstic i el Mercat de la Fantasia a la Plaça Major.

Finalment, la festa esclatarà de valent amb l’actuació de Dani Miquel i els Ma Me Mi Mo Músics, que han preparat una de ben grossa amb l’espectacle  “Una festa de Fantasies“.

A continuació podeu consultar la programació completa de la Fira de la Fantasia 2022:

 

 

PROGRAMA FIRA FANTASIA 2022 DE CASTALLA

Durant tota la setmana, scape route “La Rondalla perduda” amb la participació lliure d’escolars.  Visita escapede.es i utilitza el codi Cas042022 .

Dijous 20 d’octubre

Presentació “Ruta Rondalles Valencianes”, projecte de vertebració de recursos rondallístics dels pobles valencians. Presentació i taula participativa. Associació Saber i Contar.
19:30 h – Casa de Cultura.

Divendres 21 d’octubre

Inauguració de l’exposició “La Rondalla dibuixada” de Francesc Santana, amb els originals de les il·lustracions de les “Rondalles Valencianes” d’Enric Valor.
19:00 h – Casa de Cultura.

Xarrada amb Francesc Santana: “Dibuixar la fantasia: les il·lustracions de les Rondalles Valencianes d’Enric Valor“.
19:30 h – Casa de Cultura.

Dissabte 22 d’octubre

Temps de batuda. Ruta literària a Planisses pel barranc de la Fusta, a càrrec de Rosa i Assumpta Mira.
08:30 h – Punt de trobada: Creu Vermella de Castalla

Testa Teatre. “Comencilda, Secundina i Acabilda” amb Rosa i Assumpta Mira.
18:00 h – Casa de Cultura

Festa Valor. Nit de rondalles. Amb Almudena Francés i Jordi Raül Verdú.
19:00 h – Plaça Major

Diumenge 23 d’octubre

Fireta del Llibre Fantàstic – Mercat de la Fantasia – Muixerangues i Colla El Sogall.
10:30 h – Plaça Major

Ruta teatralitzada a càrrec de Tres Teatre. Amb inici i final a la Plaça Major i representacions al Convent i a la plaça de l’Església.
11:30 h – Centre Històric de Castalla

Dani Miquel: Una festa de fantasies
12:30 h – Plaça Major de Castalla