Centre Cultural Castellut

El Centre Cultural Castellut, guardonat amb el IV Premi Valor pels 40 anys de tasca en favor del Valencià 2

El Centre Cultural Castellut, guardonat amb el IV Premi Valor pels 40 anys de tasca en favor del Valencià

Dijous 5 de juliol, a la Casa de Cultura de Castalla, va tenir lloc l’acte de lliurament de la IV Edició del Premi Valor a la promoció del Valencià. Enguany, la nostra entitat va tenir l’honor de rebre’l, en reconeixement als 40 anys (1977-2017) de treball en favor de la nostra llengua i cultura. L’acte, senzill, va resultar molt emotiu; entre els presents hi havia gent que havia dedicat molts anys de faena a la nostra entitat per una societat més culta i més conscient.

El Centre Cultural Castellut, guardonat amb el IV Premi Valor pels 40 anys de tasca en favor del Valencià 3

Francesc Gisbert, President de la Coordinadora de l’Alcoià i el Comtat pel Valencià, va obrir l’acte explicant qui és la Coordinadora, les activitats que organitzen –Trobades, Premi Sambori, Cinema en Valencià, encontres de conta-contes, etc- i el perquè del Premi, de manera breu, donant pas a una actuació musical: Sofia Moltó, Josep Maria Gadea i Juan Mateo, els quals ens van acompanyar amb tres cançons, musicant Joan Valls o amb versions d’Ovidi Montllor. A continuació, Vicent Romans va prendre la paraula per elogiar la constància i la tasca feta per la nostra entitat al llarg d’aquests 40 anys i encoratjant-nos a seguir perseverant per la dignitat del nostre poble; amb un recordatori als tres guanyadors anteriors –Llibreria Set i Mig; Tractat d’Almizrà i Com Sona l’ESO-, es procedí a lliurar el Premi a l’actual President del Centre, Josep Lluís Rico Verdú, el qual va agrair el guardó a la Coordinadora i a tots els qui han col·laborat amb el Centre durant tots aquests anys; també va aprofitar per felicitar la Coordinadora pels seus 30 anys de tasca impagable. Els músics ens van oferir altres tres magnífiques peces i, amb una picadeta al jardí veí vam acabar aquest emotiu acte.

Moltes gràcies a la Coordinadora de l’Alcoià i el Comtat pel Valencià i enhorabona pel 30 anys de tasca impagable per la recuperació cultural del nostre País.

Bon estiu!

Centre Cultural Castellut juliol 2018

El Centre Cultural Castellut, guardonat amb el IV Premi Valor pels 40 anys de tasca en favor del Valencià 4