Centre Cultural Castellut

El Centre Cultural Castellut és premiat pel Col·lectiu Serrella de Banyeres 2

El Centre Cultural Castellut és premiat pel Col·lectiu Serrella de Banyeres

El Centre Cultural Castellut és premiat pel Col·lectiu Serrella de Banyeres 3

La Casa de Cultura de Banyeres de Mariola va acollir el passat dissabte 20 de novembre el lliurament dels premis “9 d’Octubre” que atorga anualment el Col·lectiu Serrella d’aquesta localitat. En la 13a edició els guardonats van ser l’Ajuntament de Banyeres (Premi Serrella), el Centre Cultural Castellut (Premi Àngela Sempere Sanjuán) i el grup musical Inèrcia (Premi Barcella).

En el cas del Centre es reconeixia “la tasca que feu en la vostra entitat per normalitzar la nostra llengua i cultura, recuperar fets històrics de les nostres terres i aplanar el camí en el que ha de ser un País Valencià normalitzat”. Àngela Sempre Sanjuán (Benyeres 1989-Horta 1971) va ser una mestra compromesa que desenvolupà una gran tasca pedagògica i feminista, tot arribant a ser Cap de la Inspecció d’Ensenyament Primari durant la República.

El professor Francesc García Martínez va explicar al públic assistent la nodrida trajectòria cultural del Centre des del seu inici allà per l’any 1977, tot resumint i destacant les activitats més importants. Tot seguit va lliurar el premi al president del Centre, que va agrair al Col·lectiu Serrella el guardó i va reconéixer que l’activitat cultural de la nostra entitat ha agafat una notable embranzida aquests darrers anys. També convidà els presents a assistir als actes de la II Edició de la Fira de la Fantasia que  se celebraven l’endemà, diumenge 21.

A la finalització de l’acte tingué lloc un sopar de germanor.

Centre Cultural Castellut- octubre 2018