Centre Cultural Castellut

Brillant presentació de l´últim llibre de poemes de Gràcia Jiménez, l’1 de juny passat 2

Brillant presentació de l´últim llibre de poemes de Gràcia Jiménez, l’1 de juny passat

Brillant presentació de l´últim llibre de poemes de Gràcia Jiménez, l’1 de juny passat 3

Gràcia Jiménez destaca per la seua trajectòria professional vinculada al món de l’ensenyament i pel seu compromís cívic. Va ser directora de centres escolars, inspectora d’Educació, professora associada de la Universitat d’Alacant, presidenta de l’associació “La Cívica” per la normalització del valencià a la comarca de l’Alacantí, membre de la Junta Directiva d’Escola Valenciana i de la Unitat d’Educació Multilingüe de la Universitat d’Alacant. Aquest currículum explica que fóra proposada per a ser Consellera d’Educació en l’actual govern valencià.

També es dedica a la creació literària. En narrativa ha publicat alguns contes en antologies, és coautora de la novel·la La llar de seda i autora del llibre de narrativa infantil Sango Tani (la vall de Corall). També ha fet la seua aportació a la sèrie “La nostra cuina”, col·lecció de llibres que acompanya aquestes setmanes els diaris INFORMACION i LEVANTE.

En poesia va ser coautora i coordinadora del recull col·lectiu Poetes del Sud. Ha publicat Platges (Premi Antoni Matutano), Quadern del vent (Premi Gorgos) i Encara que la nit es faça forta (Premi Paco Mollà).

Encara que la nit es faça forta és poesia de l’experiència, realisme intimista, una poesia sense artificis que traspua veritat i sinceritat.

Brillant presentació de l´últim llibre de poemes de Gràcia Jiménez, l’1 de juny passat 4

L’autora, presentada per Josep-Lluís Rico, va parlar d’aquest llibre, de la literatura en general i del plaer de llegir, especialment poesia. Fins i tot va donar un decàleg de com s’ha de llegir poesia si volem extraure tota la profunditat i el plaer estètic de què està impregnat aquest gènere literari tan especial, tan dens, on el llenguatge arriba a la seua màxima expressió i experimentació.

A continuació, Gràcia Jiménez i Josep-Lluís Rico van recitar alguns poemes del llibre presentat. Aquesta darrera part de l’acte va comptar amb la participació del jove violinista colivenc Javi Navas, membre de The World Orchestra, ADDA Sinfònica i Ostrava Center for New Music. Tot un luxe. Javi Navas va amenitzar el recital amb tres actuacions breus però genials. En la primera interpretà el “Cantabile” del gran Paganini; la segona peça que tocà (tot servint d’intermedi al recital) va ser “Tres partits”, d’un altre dels compositors imprescindibles, J. S. Bach. I per a finalitzar alhora el recital i l’acte de presentació, Javi s’entregà a fons en la peça més llarga, la “Chaconne” de Vitali, on se’l veia penetrat de geni i passió, talment com si fóra el mateix Paganini.

La biblioteca de la Casa de Cultura va ser un marc molt adient perquè la poesia i la música, dos de les arts més espirituals i expressives, s’ajuntaren i es complementaren, tot fent de l’acte de presentació una experiència ben dolça i amena.

CCC-JUNY 2018