Centre Cultural Castellut

Memòria del Centre: Fira del Llibre 2

Memòria del Centre: Fira del Llibre

2 fIRA lLIBRE

La Fira del Llibre; un dels referents del Centre Cultural Castellut. Veníem d’una llarga dictadura, d’una falta de llibertat, d’una persecució de qualsevol mostra de cultura diferent a l’oficial i en la llengua oficial, les ànsies de cultura, de llibertats, l’amor per la nostra llengua, la visió crítica de la realitat… Tot això van ser alguns dels motius que ens va fer organitzar-nos sota el paraigües del Centre Cultural Castellut i, quasi des del principi vam intentar donar protagonisme als llibres –sobretot en la nostra llengua- i les Fires del Llibre n’eren el lloc perfecte.

Memòria del Centre: Fira del Llibre 3

Malauradament només tenim constància gràfica d’una de les primeres que vam organitzar, la de 1.981, però en van haver d’altres. Passat un parèntesi sense testimoni gràfic, trobem les mostres de les Fires del Llibre de 1996, 97, 98, 2000, 01, 02, 03, 04, 05, 06, 07 i 08. Estes són segures, intentarem veure si a l’arxiu de la Biblioteca Pública hi ha algun altre testimoni, perquè en els primers anys del Centre se’n van fer més.

3 fIRA lLIBRE

Llibres, roses, separadors, bosses, alguna taula redona, presentacions de llibres, de la unitat didàctica “Enric Valor o l’amor per la llengua”, una obra de teatre… I la faena de dur els llibres, posar preus, fer torns,  vendre’n, llistats, borrar, retornar, traure comptes… Una tasca altruista, només explicable per una gran estima per la literatura i per la seua difusió.

Des d’ací un record ple d’agraïment a tots els col·laboradors que ocasionalment o regularment van fer possible aquesta gran tasca.

Centre Cultural Castellut – juliol 2016

 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos