Centre Cultural Castellut

Càtedra Enric Valor – Universitat d’Alacant 11.7.16 2

Càtedra Enric Valor – Universitat d’Alacant 11.7.16

 2 Càtedra Enric Valor

Dilluns 11 de juliol, es va signar, a la Universitat d’Alacant, la creació de la Càtedra Enric Valor per aquesta institució en col·laboració amb els ajuntaments d’Altea i Castalla. La Càtedra Enric Valor serà un nucli de reflexió, debat i investigació en el camp de la literatura contemporània, la cultura popular i els estudis musicals.

El professor Joan Borja va començar fent una brillant intervenció, explicant el perquè de la Càtedra – Valor va nàixer a Castalla, va fer els seus estudis a Alacant, és un referent cultural de les terres del sud, treballador incansable en favor de la nostra llengua, etc – , també ens va fer un avanç d’una sèrie de projectes que es podran dur a terme mitjançant aquesta Càtedra, va instar a continuar avançant en la projecció de la figura del nostre escriptor amb la museïtzació de la Casa Valor, a Castalla, de manera que, conjuntament amb Altea i la UA anem fent camí fins aconseguir el reconeixement que tots desitgem de la figura del Sr. Enric Valor.

1 Càtedra Enric Valor

Seguidament els alcaldes de Castalla, Antonio Bernabeu i d’Altea, Jaume Llinares van mostrar el seu compromís en el projecte, afirmant que des dels respectius ajuntaments farien tot el que estiga en les seues mans per aconseguir l’èxit d’aquesta iniciativa. La Secretària general de la Universitat també va intervenir, donant pas al Sr. Rector, Manuel Palomar, qui va agrair la col·laboració de tots i va mostrar la seua satisfacció perquè haja pogut dur-se endavant aquesta iniciativa.

El Centre Cultural Castellut va assistir junt a Escola Valenciana, el Tempir, l’IES Enric Valor de Castalla, representants del Govern Valencià, la Diputació Provincial, de l’AVL i altres associacions, membres de la família del Sr. Valor, tots mostrant la nostra ferma voluntat de seguir treballant en la projecció i difusió de la figura del Sr. Enric Valor.

Centre Cultural Castellut – juliol 2016

 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos