Centre Cultural Castellut

II Jornades d'Aproximació a la Nostra Història 2

II Jornades d’Aproximació a la Nostra Història

Memòria Històrica – del 10 al 26 de novembre

II Jornades d'Aproximació a la Nostra Història 3

El Centre Cultural Castellut, dins les activitats organitzades per celebrar el seu 40é aniversari, ara repeteix activitat, les II Jornades d’Aproximació a la nostra Història, en aquesta ocasió dedicades a la Memòria Històrica, un tema apassionant.

Comencen el divendres, dia 10 de novembre, amb la inauguració de dues exposicions, “Material gràfic del bàndol republicà” amb diferents materials arreplegats per Xavier Vidal, col·leccionista local i “Espanya ha de saber (superar la postguerra)”, de la Universitat d’Alacant. A la Casa de Cultura, a les 19’45. A continuació, a les 20’15, el catedràtic de la Universitat d’Alacant José Miguel Santacreu Soler ens oferirà una interessant Conferència “Sobreviure a la repressió franquista”. Possiblement la persona que més sap sobre el tema a les nostres comarques

Divendres següent, 17 de novembre, tindrem un Recital de Poesia de Miguel Hernàndez, en el 75é aniversari de la seua mort, “Vida, amor i mort”, a càrrec del rapsode Juan Antonio Olmedo Lòpez, acompanyat per la pianista Maria A. Matas Milla. Serà a l’Auditori, a les 20’45h. Una il·lusionant aproximació a l’obra del poeta d’Oriola.

I el tercer divendres, 24 de novembre, a la Casa de Cultura, celebrarem una Taula Redona “Una vella guerra vista per joves historiadors”, coordinada pel professor de l’IES Enric Valor de Castalla José Antonio Moreno Nieves, en la que tres historiadors, nascuts en democràcia, ens presentaran els seus estudis sobre distints aspectes de l’època a què es dediquen aquestes Jornades; David Cano ens parlarà de “Els efectes de la Guerra Civil a Castalla”; Juan B. Ruiz Núñez ho farà sobre “Ante la nueva guerra, nuevas armas. La indústria aeronàutica en la provincia de Alicante durante la Guerra Civil” i Jesús Francés Rico ho farà sobre “Memòria de la repressió a Onil”. Açò serà a les 20h. Tres interessants aportacions per conéixer millor la realitat històrica.

Les exposicions estaran obertes, en horari de la Casa de Cultura, del 10 al 26 de novembre.

Conèixer la pròpia història és imprescindible per no repetir errades i millorar el nostre futur.

Us esperem!

Centre Cultural Castellutnovembre 2017