Centre Cultural Castellut

Sobirania alimentària a la 3ª xarrada de les Jornades de Sostenibilitat 2016 2

Sobirania alimentària a la 3ª xarrada de les Jornades de Sostenibilitat 2016

1 Biotremol Jornades Sostenibilitat Centre Cultural Castellut

Amb el títol “Criteris de responsabilitat davant un nou paisatge alimentari”, el passat divendres, dia 20, en absència d’Amador Navarro, que era qui estava previst que la fera, l’activista de BioTrèmol Rosa Company, introduïda per Mabel, ens va fer una xarrada dividida en dues parts: una primera més general, introduint-nos al concepte de sobirania alimentària, que implica cuidar el sòl, fer cultius naturals, reduir la distància dels productes a consumir, que siguen més frescs, restituir la terra als llauradors… i com unes poques companyies controlen la major part del mercat alimentari mundial.

La segona part va estar més centrada en la cooperativa BioTrèmol, els compromisos que adquireixen, els criteris que segueixen –respecte al medi ambient, productes de proximitat, petits productors, economia familiar…- així com els objectius que pretenen aconseguir: sensibilitzar els consumidors cap a un model més humà, crear i facilitar el desenvolupament d’estructures de consum, crear llocs de treball, fer accessibles aquests productes a les famílies i oferir alternatives alimentàries, tot això donant valor als productes naturals i pròxims, i afavorint als petits productors perquè puguen viure del seu treball de la terra.

2 Biotremol Jornades Sostenibilitat Centre Cultural Castellut

Un repàs al funcionament de la cooperativa, socis, activistes, treballadors, proveïdors; al finançament, quotes, aportacions… sense préstecs ni grans inversors. 3 anys de funcionament, 4 tendes, 16 treballadors, 667 consumidors… són algunes de les dades que demostren que alguna cosa està movent-se, i que hi ha un sector de consumidors preocupats per allò que mengen i agraïts de poder consumir productes de qualitat.

Moltes gràcies als amics de BioTrèmol!

El proper divendres, 27 de maig, Sergi Castillo ens parlarà de “Ionquis dels diners. Urbanisme i corrupció al País Valencià”, un tema molt preocupant i de gran actualitat

 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos