I Jornada Enric Valor i Castalla

IJORNADAENRICVALOR
Fa uns mesos, un grup de representants de diverses entitats culturals ens vam reunir ací a Castalla amb representants del govern local, per tal d’estudiar la situació en què es troba l’anomenada Casa d’Enric Valor i impulsar la creació d’un Museu-Fundació que tinga la seu en aquest lloc i que siga un lloc de referència dels nombrosos estudiosos i lectors d’Enric Valor. Ens vam autodenominar Gent de Valor. Les entitats col·laboradores són el Centre Cultural Castellut, la Coordinadora pel Valencià de l’Alcoià-Comtat, El Tempir d’Elx, l’Associació Cultural El Teix d’Ibi, Escola Valenciana, l’ajuntament de Castalla, la Universitat d’Alacant (Departament de Filologia Catalana) i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

Aquest pròxim 28 de maig pel matí, farem a la Casa de Cultura de Castalla la I Jornada “Enric Valor i Castalla” en la que presentarem dues novetats relacionades amb el nostre escriptor: “L’obra periodística d’Enric Valor (1933-2000)”, a càrrec de Josep Daniel Climent, autor del llibre homònim, i Francesc Gisbert ho farà del projecte “Rutes literàries de Valor: Castalla, Penàguila i Alacant”. Curtet però intens. Posteriorment celebrarem una Taula Redona amb representants de tres cases de similar finalitat, la de Joan Fuster a Sueca, amb Francesc Pérez Moragon, la de Carles Salvador, de Benassal, amb Vicent Pitarch i la d’Azorín a Novelda, amb José Payà, tot moderat pel professor Joan Borja.

Tenint en compte aquestes experiències, potser ens resultarà més senzill seguir endavant amb el nostre projecte ací a Castalla. Enric Valor va universalitzar Castalla, s’ho mereix, i Castalla necessita reclams de tipus cultural i retornar-li part del que ell li va aportar. A poc a poc, ho aconseguirem!

Esteu tots convidats a assistir!

Centre Cultural Castellut – maig 16