Centre Cultural Castellut

Les serres de La Foia de Castalla

Presentació del llibre “Les serres de la Foia de Castalla, 26 excursions a peu”, de Josep Lluís Bernabeu Rico

Les serres de La Foia de Castalla

Divendres 20 de juny, al Saló d’Actes de la Casa de Cultura, vam presentar el llibre del nostre company del Centre, Josep Lluís Bernabeu Rico “Les serres de la Foia de Castalla, 26 excursions a peu”. Francesc Verdú i Pérez en feu la presentació, lloant la iniciativa duta a terme per Josep Lluís així com la seua personalitat, les seues inquietuds, la seua estima per la nostra terra; destacà també la visió global de les nostres serres que ens ofereix, fent un avanç de l’estructura i contingut del llibre.

A continuació, l’autor ens va explicar tot el procés de concepció del llibre, de la seua elaboració, de la confecció de les rutes, dels seus apartats, del perquè de cadascun d’ells, de l’organització de les rutes, etc. Després va seguir fent-nos unes pinzellades sobres les nostres serres, rius, fonts, masos, clima, vegetació, fauna, agricultura i ramaderia, comunicacions i la problemàtica ambiental que ens envolta. I, seguidament, va fer un breu repàs a cada una de les excursions, acompanyat de la projecció d’unes espectaculars imatges que ens mostraven panorames insospitats i bellíssims que ens estimulaven a dur a la pràctica les seues indicacions. Cada excursió, a més de les recomanacions per realitzar-la i de diferents observacions sobre el terreny, va acompanyada d’uns apunts complementaris que ajuden a entendre la realitat física i humana de les nostres terres; apunts que igual posen ser de Etnologia, de naturalesa, de botànica com de problemàtica ambiental. Molt oportuns.

Finalment, Josep Lluís va agrair a tots els participant en el verkami la seua col·laboració, ja que aquesta va facilitar l’èxit de la iniciativa.
Una sort que a la nostra Foia hi haja persones com Josep Lluís, que tinguen aquestes iniciatives que ajuden a vertebrar, a conéixer i a estimar la nostra comarca.

 

 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos