Centre Cultural Castellut

Visita MARQ 2021

Visita al MARQ: Etruscos, l’alba de Roma

Dissabte, 27.11.21, una vintena de persones interessades en la Història i en la Cultura en general ens vam dirigir en un microbús al MARQ d’Alacant, on teníem concertada una visita guiada en valencià, amb ganes de conèixer un poc millor aquesta cultura.

Dividits en dos grups, prompte vam intuir que aquesta civilització, situada en la que actualment coneixem com la bellíssima Toscana, era una gran desconeguda per a la majoria de nosaltres i que havia quedat mig tapada per les immenses Grècia i Roma. Al llarg de les tres sales de l’exposició, dels 171 objectes pertanyents a aquesta civilització i amb les explicacions dels dos guies vam anar fent-nos una idea de la seua riquesa, de les seues creences i costums, ritus funeraris… llegat aquest heretat per l’antiga Roma.

Visita Marq 2021

Com ja ve sent habitual en aquestes magnífiques exposicions que el MARQ ens ofereix any rere any, a més dels objectes –espectaculars molts d’ells-, el muntatge es completa amb projeccions, amb una clara voluntat didàctica, de manera que fa accessible a tothom els continguts mostrats.
Una activitat aquesta en la que tots vam quedar ben satisfets i que, ben segur, repetirem.