dimarts, 19 de novembre de 2019

Centre Cultural Castellut

Preciós amanéixer literari a l’Alt de Guisop pel 104 aniversari d’Enric Valor

Dilluns, 24 Agost 2015, 6:48 | Categoria : Les Rutes del Centre, Senderisme
Tags :

Alt Guisop Enric Valor Aniversari 2015

Dissabte 22, un grup de més de seixanta persones, ens vam ajuntar al Portell de Catí per dirigir-nos tranquil·lament a l’Alt de Guisop, a mig camí entre l’Empenyador i el Maigmó, en terres literàries d’Enric Valor. Feia 104 anys del seu naixement, i aquest era el 5é any que organitzàvem aquesta activitat en la seua memòria.

Primer de nit tancada, després amb la incipient claror de l’alba, després l’espectacular eixida del sol i ja més tard el sol –encara suportable a eixes primeres hores-, van anar passant aquestes primeres hores, en companyia de gent de tot arreu –des d’El Pinós, Elx, St. Joan, Alcoi, Cocentaina, Biar, Onil, Ibi, València…, units tots per l’amor a la nostra Terra i a la nostra Llengua. Potser és hora de donar la benvinguda a les noves associacions que s’han incorporat a l’organització: el Tempir d’Elx, Amics de les Muntanyes i El Teix, aquestes d’Ibi . A poc a poc anem creixent.

Alt Guisop Enric Valor Aniversari 2015 Albada

Després d’una estona màgica, veient eixir el sol, amb un ambient expectant i silenciós, vam procedir als parlaments i lectures. Vicent Brotons va dir unes paraules destacant els aniversaris destacats, com el del Simposi d’Estudi i Festa que vam organitzar el 1.995, -com passa el temps!- Jordi Raül Verdú ens va proposar un joc d’endevinar a quina rondalla pertanyien els textos que llegia, un representant veïnal de l’Horta, Carles, del nostre Centre Cultural, un representant de les associacions d’Ibi, … tot introduït per les notes de “Serra de Mariola”, a càrrec de tres joves músics de la Colla El Terròs, de Petrer, una magnífica novetat. Va seguir el tradicional brindis, la Muixeranga i les fotos de grup per a la posteritat.

Alt Guisop Enric Valor Aniversari 2015 Lectures

Plens de joia i de satisfacció ens vam dirigir cap al mas de Planisses, on vam comprovar el lamentable estat en què es troba i vam acordar començar a reivindicar el seu manteniment –com a poc-.

De retorn al Portell, prop d’una quarantena vam continuar la moguda i ens vam dirigir a un bar de Castalla, on vam donar bon compte d’un esmorzar ben consistent, confraternitzant i fent-la petar bona cosa.

Un altre any hem retut homenatge al nostre benvolgut Enric Valor i Vives en el dia del seu natalici; una activitat consolidada i en creixement. Esperem trobar-nos tots –i més- l’any vinent.

Salut, Cultura i País!

Centre Cultural Castellut – agost 2015

 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos