Preciós amanéixer literari a l’Alt de Guisop pel 104 aniversari d’Enric Valor

Alt Guisop Enric Valor Aniversari 2015

Dissabte 22, un grup de més de seixanta persones, ens vam ajuntar al Portell de Catí per dirigir-nos tranquil·lament a l’Alt de Guisop, a mig camí entre l’Empenyador i el Maigmó, en terres literàries d’Enric Valor. Feia 104 anys del seu naixement, i aquest era el 5é any que organitzàvem aquesta activitat en la seua memòria.

Primer de nit tancada, després amb la incipient claror de l’alba, després l’espectacular eixida del sol i ja més tard el sol –encara suportable a eixes primeres hores-, van anar passant aquestes primeres hores, en companyia de gent de tot arreu –des d’El Pinós, Elx, St. Joan, Alcoi, Cocentaina, Biar, Onil, Ibi, València…, units tots per l’amor a la nostra Terra i a la nostra Llengua. Potser és hora de donar la benvinguda a les noves associacions que s’han incorporat a l’organització: el Tempir d’Elx, Amics de les Muntanyes i El Teix, aquestes d’Ibi . A poc a poc anem creixent.

Alt Guisop Enric Valor Aniversari 2015 Albada

Després d’una estona màgica, veient eixir el sol, amb un ambient expectant i silenciós, vam procedir als parlaments i lectures. Vicent Brotons va dir unes paraules destacant els aniversaris destacats, com el del Simposi d’Estudi i Festa que vam organitzar el 1.995, -com passa el temps!- Jordi Raül Verdú ens va proposar un joc d’endevinar a quina rondalla pertanyien els textos que llegia, un representant veïnal de l’Horta, Carles, del nostre Centre Cultural, un representant de les associacions d’Ibi, … tot introduït per les notes de “Serra de Mariola”, a càrrec de tres joves músics de la Colla El Terròs, de Petrer, una magnífica novetat. Va seguir el tradicional brindis, la Muixeranga i les fotos de grup per a la posteritat.

Alt Guisop Enric Valor Aniversari 2015 Lectures

Plens de joia i de satisfacció ens vam dirigir cap al mas de Planisses, on vam comprovar el lamentable estat en què es troba i vam acordar començar a reivindicar el seu manteniment –com a poc-.

De retorn al Portell, prop d’una quarantena vam continuar la moguda i ens vam dirigir a un bar de Castalla, on vam donar bon compte d’un esmorzar ben consistent, confraternitzant i fent-la petar bona cosa.

Un altre any hem retut homenatge al nostre benvolgut Enric Valor i Vives en el dia del seu natalici; una activitat consolidada i en creixement. Esperem trobar-nos tots –i més- l’any vinent.

Salut, Cultura i País!

Centre Cultural Castellut – agost 2015

 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos