Les Rutes del Centre : Xaparral-Sit, Petrer (Valls del Vinalopó) 2.11.14

1

De bon matí eixim cap a Petrer, on ens trobem amb dos amics que ens acompanyaran en l’excursió d’aquest diumenge; no hi ha res com dur guies sabuts i autòctons, es trau molt més profit a les rutes.

Comencem a caminar des de la benzinera de Les Salinetes, en direcció al paratge anomenat Llobera, sempre pujant, encara que suaument al principi. Aplegats a un encreuament, optem per endinsar-nos al Barranc de Cento, que arreplega l’aigua de tota la conca interna del Sit i el Xaparral i que curiosament no desaigua al Vinalopó, com aparentment semblava, sino al barranc que després s’anomena de Les Ovelles, en direcció a Alacant. El barranc és molt bonic, té racons espectaculars, amb alguna trepadeta que li dóna emoció a la marxa i sempre en vistes a l’espectacular cara sud del Sit, amb unes cingleres impressionants. Aplegats a un punt, optem per agafar un fillol del barranc principal per tal d’evitar un tros de pista dura. Aquesta decisió fa que, a trossos per dins del barranc, a trossos per la vora, es complique una miqueta la ruta, però res insalvable. Eixim prop del Pou del Pinxo, on esmorzem. Allí decidim deixar per altra ocasió la pujada al cim del Xaparral, ja que ens suposaria massa temps.

3

Agafem una pista que ens du fins “l’Avet”, un xiprer amb aspiracions d’avet, que per les festes de Nadal la gent decora com si d’aquest arbre es tractara; encara queden restes de l’any passat. Prompte apleguem a un tallat amb unes vistes aèries sobre totes les Valls del Vinalopó: Saix, Elda, Petrer, Monòver, Novelda,… Comencem la baixada ara per una empinada senda, descendint fins empalmar amb el primer tros de la pujada d’aquest matí. D’allí, el camí és el mateix que en pujar.

2

Aquest diumenge, a més de practicar esport, hem conegut un rodal molt bonic que tenim relativament prop i que ens mou a tornar per la zona.

 

 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos