Les rutes del Centre: Serra Grossa – Cap de l’Horta – Alacant – 10.4.16

1 Serra Grossa Cap de l'Horta Alacant

Amb bones perspectives meteorològiques ens vam anar trobant a l’Albufereta amb els companys que viuen per allà avall. Ens vam reunir una bona colla.

D’allí ens vam dirigir cap a la part nord de la Serra Grossa, les faldes de la qual estan quasi totalment urbanitzades. Vam anar pujant a poc a poc, deixant una caterba de sendes cap a totes les parts –massa- i seguint la més transitada que anava a empalmar amb un caminet que puja fins la part superior. Malgrat la modèstia d’aquest serreta, les vistes des de dalt són d’allò més espectaculars, perquè abasteixen –no era un dia clar- des del Cap de l’Horta, el Cabeçó d’Or, tota l’horta de la Condomina, els pobles de St. Joan, Mutxamel, St. Vicent, la Penya Roja, Maigmó, el Sit, Fontcalent,… i Alacant i la costa per la part sud. Comentem i ens imaginem com estaria de cuidat i ben utilitzat aquest quasi-parc urbà en una societat més amant d’allò propi. Possibilitats en té moltes.

2 Serra Grossa Cap de l'Horta Alacant

El mar és tot un espectacle, i els qui vivim a l’interior encara ho apreciem més. No ens cansem de guaitar des dels penya-segats, primer amb vistes a la ciutat i després cap a l’aigua –hui hi ha una travessa marítima des d’Alacant a la Platja de St. Joan i veiem la gent nadant acompanyats per caiacs, alguns velers… Esmorzem.

Powered by Wikiloc

Seguidament baixem cap a l’Albufereta, seguim costejant i prompte trobem un tros on s’ha recuperat una part d’una factoria piscícola romana –Lucentum està al costat mateix- i han posat uns panells informatius i unes passarel·les –aplaudiments!- Una espècie de passeig segueix vorejant la costa, prompte apleguem a la frustrada aberració del port esportiu Puerto amor (fins i tot el nom és coent a més no poder) –la de tones de terra i runes que han tirat allí guanyant-li espai al mar… quina fartera d’especulació i malgovern!- Seguim un tros més, unes quantes caletes precioses fan que oblidem la barbaritat urbanística anterior… El temps i la tranquil·litat amb què hem anat fan que deixem el Far per a una altra ocasió. Una cerveseta fresqueta en ca uns generosos companys ens tonifica agradablement.

Fins la pròxima!

 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos