Les Rutes del Centre: Penyó Diví, per Tagarina – Sella (Marina Baixa) – 9.4.17

Després de l’aproximació en cotxe, ens juntem amb altres companys a l’entrada del barranc de Tagarina; seguim un bon tros, fins el mas del Batle, on deixem els vehicles. Ens posem en marxa per un camí en suau pendent ascendent, encantats amb el paisatge que tenim enfront, el cim de l’Aitana i els barrancs de la seua solana, especialment espectacular el Racó del Carrascar. Sense massa esforç, apleguem a la Casa de l’Alt, amb un emplaçament increïble, un balcó privilegiat damunt mateix de Sella i amb unes vistes immillorables, la Vila Joiosa, l’Amadori, Orxeta, el Cabeço, els Crestalls, el Puig Campana… difícil de trobar un emplaçament millor.

Peguem un mos i continuem suaument per un assegador, passem per la casa del Cerello, el Pouet de l’Alemany i ens dirigim cap al mas de Patarrana amb un destacat colomer visible des de ben lluny, ja als peus del Diví, on pugem fàcilment. El tallat que se’ns presenta davant és impressionant –la pujada per la solana té bastant dificultat- Tenim l’Alt de Tafarmaig i la Font de l’Arc als peus i tota la Penya de Sella a la dreta. No t’acabes fàcilment la serra d’Aitana, tot aquest rodal és molt bonic.

Refem el camí fins el Pouet de l’Alemany, que ha patit una solsida però d’on ix encara una aigua molt fresqueta, i continuem per la pista en descens fins els vehicles. Encara ens queda una estona de desplaçament, però quedem satisfets per haver conegut un altre bell racó de l’Aitana.