Centre Cultural Castellut

Les rutes del Centre: Casetes de Gil-l’Altet-Carrícola-barranc de l’Ametla-Fontalbres Biar (l’Alcoià) 25.9.16 2

Les rutes del Centre: Casetes de Gil-l’Altet-Carrícola-barranc de l’Ametla-Fontalbres Biar (l’Alcoià) 25.9.16

2-fontalbres-biar-barranc-ametla

Després del parèntesi estival, diumenge vam reprendre el bon costum de caminar, per paratges preciosos del nostre País i acompanyats de bona gent –algú pot esperar més d’un matí de diumenge?-

Comencem a caminar a l’Aula de la Natura de Biar i enfilem per les casetes de Gil cap amunt. A l’Alt del Runal trenquem en direcció E; poc després trobem un clot amb restes de mineral rovellat que és la Mineta de Ferro, molt camuflada i fàcil d’ignorar si no t’avisen. Seguim endavant en la mateixa direcció i passem pel mas de l’Altet. Tota aquesta valleta entre Biar i Banyeres és un espai privilegiat, on es conserven les cases en peu, el camp està treballat i no hi ha res que trenque la seua harmonia, una preciositat. Prompte apleguem al mas de Carrícola, on fem l’aturada acostumada per recuperar forces i fer la xarradeta… entrepans, vinet, herberet, fruits secs, xocolata… Ens n’anem d’allí ben satisfets; les cases de Lluna, a un tir de fona, les deixem a la dreta.

1-fontalbres-biar-barranc-ametla

Creuem el camí transversal i anem ara en direcció S, cap a Onil, anem remuntant suaument primer i un poc més acusadament després, pel barranc de l’Ametla, una ombria de carrascar preciosa per on han fet un tallafocs una miqueta excessiu, enorme, amb la conseqüent destrossa de carrasques –només veure com rebroten dóna idea del que hi havia- Passem junt a l’Alt de la Creu i comencem a baixar en direcció a Fontalbres, altra valleta minúscula però plena d’encant. La Font xorra bé, cosa que ens estranya donada la manca de pluja dels darrers mesos -altre privilegi-. Des d’allí ens endinsem per un barranquet que empalma amb el camí que vé de la Fonteta Soriano i que ens condueix de nou al punt de partida on posem fi a la marxeta.

3-fontalbres-biar-barranc-ametla

Quedem en canviar la pròxima de dia, per celebrar el 9 d’octubre. Als Crestalls anirem el 12, així és que ja ho sabeu. Veniu?

Centre Cultural Castellut – octubre 16

Powered by Wikiloc