Les rutes del Centre: Carrícola-Otos – 28.2.16

2 Carricola Otos Centre Cultural Castellut

Amb certa intranquil·litat per les previsions meteorològiques ens vam aplegar al lloc de costum. Les serres de La Foia estaven emblanquinades d’una nevadeta nocturna. Diversos companys no es van atrevir, però malgrat tot vam marxar en direcció a la Vall d’Albaida; per Ibi i La Canal nevava; no teníem la cosa gens clara. En baixar cap Alcoi i el Comtat la cosa es va suavitzar i, passat el Port d’Albaida el temps ja no tenia res a veure.

4 Carricola Otos Centre Cultural Castellut

Amb un molt bon oratge, vam començar el passeig per Carrícola, un poblet molt boniquet i molt ben arreglat. Vam anar baixant cap al barranquet, trobant-nos envoltats d’escultures molt diverses, per a tots els gustos, encara que totes amb la intenció de posar en valor un entorn preciós, combinant natura, art i elements humans, com fonts, basses, séquies, aqüeductes… Tot molt agradable.

Carricola Otos Centre Cultural Castellut

Tornats al poble, trobem un mercadet amb productes naturals i ecològics. Seguim, ara cap a la part alta, d’on ix una altra ruteta, cap al castellet, també gotejada d’obres d’art. Per dins del barranc, ara unes pintures, ara un llenç, ara una escultura, ara una font, anem pujant fins el castell, amb una vista de tota la Vall d’Albaida espectacular; al fons el castell de Xàtiva i, darrere, unes serres nevades, segurament ja de Terol…

5 Carricola Otos Centre Cultural Castellut

A continuació anem ja cap a Otos, a dinar a ca Les Senyoretes un arrosset al forn, en un ambient molt casolà. Després de dinar, el propietari, Joan Olivares, ens va presentar el seu llibre “El metge del rei” amb el que va guanyar el Premi Enric Valor de novel·la l’any 2014 i ens va fer una introducció a la seua passió, els rellotges de sol i de com van convertir Otos en una espècie de parc temàtic d’aquests artefactes. Després d’això, un recorregut per la ruta dels rellotges de sol –uns més artístics, altres més sofisticats, tots singulars… – va posar fi a un dia molt agradable al peu del magnífic Benicadell.

 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos