Les rutes del Centre: Camorra – St. Crist – Bocairent – 13.3.16

Ajornada l’excursió del GR7 per qüestions tècniques –de desplaçament-, vam optar per fer aquesta que, en el seu moment, s’havia quedat pendent per la pluja.

Ruta Bocairent 3

Aplegats a Bocairent, ens vam dirigir cap a l’oest, d’on ix un camí que, donant una gran volta, va fins l’ermita del St. Crist. Fem un petit rodeig per passar per un doble aqüeducte bastant notable; aquest trajecte està acompanyat d’unes casetes, suposem que de registre de l’aigua, molt ben fetes. Empalmem amb l’itinerari del GR7 que vam fer ja fa uns anys i retornem a la pista primera. Pugem per ella fins el mas de Bonavista, on ens desviem a la dreta. Passem pel mas de Camorra, que li dóna nom a tot el pla que tenim per davant, i en un carasol reparem forces.

Ruta Bocairent 2

Seguim per la pista i al fons ja es distingeix l’imponent edifici de l’ermita, amb el Montcabrer darrere i el Benicadell a l’esquerra; més avant podem distingir Ontinyent al fons. Prop del St. Crist ja, ens desviem per baixar fins una creu en record dels caiguts en la batalla de Camorra, que va tindre lloc durant les guerres carlines en aquest paratge l’any 1873; ens acostem a la propera Cova de la Monja, lloc de retir d’una beata.

RutaBocairent

Apleguem ja al St. Crist, del s. XVI, un edifici summament sòlid amb ermita, un antic convent i casa per als ermitans, i amb un emplaçament únic; amb la preciosa estampa de Bocairent als peus, amb les Covetes dels Moros, la Mariola enfront, i limitat per uns barrancs impressionants, el de l’Infern –un altre- i el d’Ontinyent. Per uns minuts no podem veure l’interior, acaben de marxar les persones que en tenen cura. Gaudim plenament del moment i de les vistes. Després, lentament, anem baixant pel calvari, tot empedrat, una obra mestra, que ens du fins un pont magnífic que demostra la importància que té aquest ermitori per als boquerentins. Vam coincidir amb una important prova de trial que, tot i la seua espectacularitat, ens va fer l’efecte que degradava una zona amb uns valors naturals esplèndids. Ja dins del preciós poble, encara vam tindre temps de refrescar-nos amb una cerveseta abans de tornar cap a casa.

 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos